...een moment geduld...
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen
Algemene veelgestelde vragen
Ik heb een andere vraag, een opmerking of een klacht. Waar kan ik terecht?

Heeft u suggesties, vragen of een klacht? Of wilt u een verloren voorwerp melden? U kunt terecht bij onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder! U kunt bellen naar [088-2424724] of ons mailen op info@hooikammerautomotive.nl.

Gerechtelijke Bewaring
Hoe lang duurt gerechtelijke bewaring?

Gerechtelijke bewaring duurt totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten. Hoe lang dit duurt, hangt af van de specifieke omstandigheden van het geval en kan variëren van enkele weken tot enkele maanden of zelfs langer.

 

Wat mag een gerechtelijk bewaarder doen met een zaak in gerechtelijke bewaring?

Een gerechtelijk bewaarder mag de zaak in gerechtelijke bewaring niet verkopen of verhuren, maar kan wel beslissen om de zaak te verzekeren en onderhoud te laten uitvoeren. De gerechtelijk bewaarder is verplicht om de zaak in goede staat te houden en mag geen beslissingen nemen die de waarde van de zaak kunnen aantasten.

Wie kan een zaak in gerechtelijke bewaring geven?

Een zaak kan in gerechtelijke bewaring worden gegeven door een rechter. Dit kan gebeuren op verzoek van een crediteur of na een gerechtelijke procedure.

Wat is het doel van gerechtelijke bewaring?

Het doel van gerechtelijke bewaring is om te voorkomen dat de schuldenaar de zaak verkoopt of beschadigt voordat het geschil is opgelost en om te zorgen dat de zaak in goede staat blijft totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten.

Wat is gerechtelijke bewaring?

Gerechtelijke bewaring is een middel om te voorkomen dat de schuldenaar de zaak verkoopt of beschadigt voordat het geschil is opgelost. Het is een manier om te zorgen dat de zaak in goede staat blijft totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten.

Vragen over auto opslag
Kan ik één of meerdere auto’s bij Hooikammer Automotive opslaan?

Ja, het is mogelijk één of meerdere auto’s op te slaan bij Hooikammer Automotive. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Kan ik één of meerdere motorfietsen bij Hooikammer Automotive opslaan?

Ja, het is mogelijk om één of meerdere motorfietsen op te slaan bij Hooikammer Automotive.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Vragen over berging
Wie betaalt de schade aan mijn auto?

Wie de schade na een ongeval moet betalen, hangt af van wie schuldig is aan de schade en van de dekking van uw verzekering. Autoschade veroorzaakt door derden wordt verhaald op de verzekering van de andere partij. Schade die u heeft veroorzaakt aan anderen wordt vergoed vanuit uw eigen WA-verzekering. Heeft u zelf schade veroorzaakt aan uw eigen voertuig? Dan hangt de vergoeding af van uw polisvoorwaarden. Bekijk hiervoor uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.

Hoe kom ik op mijn bestemming na een aanrijding?

Afhankelijk van uw pechhulpverzekering wordt vervangend vervoer of een taxi betaald door uw verzekeraar. Vaak wordt een enkele rit vergoed, bedenk daarom van tevoren waar u naartoe wilt, want een tweede rit is voor uw eigen rekening.

Waar kan ik een vervangende auto regelen?

Een vervangende auto via uw verzekering

In de meeste gevallen wordt vervangend vervoer aangeboden vanuit uw pechhulpverzekering. Wij bieden diverse leenauto’s aan waarmee u snel weer op weg kunt! Bekijk de polisvoorwaarden van uw pechhulpverzekering voor de dekking of neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar.

Vervangende auto van het schadeherstelbedrijf

In veel gevallen krijgt u van het bedrijf waar u uw auto laat repareren een vervangende auto. Deze leenauto krijgt u bij de meeste bedrijven pas mee zodra uw schadeauto is afgeleverd en u moet de leenauto weer inleveren zodra de schade aan uw eigen auto is hersteld.

Hoe moet ik een vervangende auto terugbrengen?

Een vervangende auto moet altijd schoon en met een volle tank worden ingeleverd. Ook wanneer u maar een klein aantal kilometers heeft gereden en de tankmeter nog ‘vol’ aangeeft, moet u de auto toch aftanken.

Wat is de levertijd voor een transport vanuit het buitenland?

De levertijd vanuit het buitenland is gewoonlijk binnen tien werkdagen. Een andere bezorgingstermijn of tijdelijke opslag kan in overleg worden gerealiseerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Hoe kan ik een afleveradres voor mijn voertuig doorgeven?

Wanneer Hooikammer Autoberging uw voertuig als gevolg van pech of schade veilig heeft gesteld, is het van belang dat u ons zo spoedig mogelijk laat weten waar wij uw auto moeten afleveren. Uw verzekeraar vergoedt vaak de eerste drie dagen stalling, daarna kunnen de stallingskosten aan de voertuigeigenaar belast worden. U kunt het afleveradres voor uw auto mailen naar info@hooikammerberging.nl of bel naar 088-2424724.

Lease auto’s

Rijdt u een leaseauto? Overlegt u dan altijd eerst met uw leasemaatschappij waar uw auto naartoe getransporteerd kan worden.

Afstand doen van uw voertuig

Wilt u afstand doen van uw voertuig, dan verzoeken wij u om het volledige kentekenbewijs inclusief overschrijvingsbewijs bij ons in te leveren. Als er een deel van het kenteken mist, kunt u een RDW formulier bij onze vestiging tekenen. Wij zorgen ervoor dat uw voertuig naar een demontagebedrijf wordt afgevoerd. U ontvangt de RDW-vrijwaring binnen vijf werkdagen per post.

Kan mijn auto met pech of schade ook op mijn huisadres worden afgeleverd?

Ja, het is mogelijk om uw auto thuis af te leveren. Het is hierbij van belang dat er iemand aanwezig is op het moment van aflevering voor het aftekenen van de vrachtbrief.

 

Let op: via uw verzekering heeft u één keer recht op transport. Dit betekent dat wanneer uw auto bijvoorbeeld thuis is afgeleverd, het niet door uw verzekering wordt vergoed indien deze alsnog naar een schade- of garagebedrijf gebracht moet worden. Bedenk dus van tevoren goed waar u uw auto wil laten afleveren!

Moet ik kosten voorschieten van een berging?

Nee, u hoeft zelf niets voor te schieten. De berger stuurt de rekening voor de berging en het transport direct door naar uw verzekering.

Wat kost het bergen van mijn auto?

Indien u tenminste WA-verzekerd bent, worden de kosten voor de berging betaald door uw verzekeringsmaatschappij. De schuldvraag is hierbij niet van belang. Bergings- transportkosten naar een leveradres hebben géén invloed op uw no-claim of eigen risico.

Ik heb een aanrijding gehad op de snelweg, wat doe ik?

Kunt u verder rijden?

Rij indien mogelijk door naar een veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats. Neem vervolgens contact op met het alarmnummer van uw verzekeraar of bel ons direct op via 088 – 24 24 724. Is er sprake van acuut gevaar voor u of voor andere weggebruikers? Bel dan 112.

Kunt u niet verder rijden?

 • Plaats uw auto op de vluchtstrook, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de vangrail toe.
 • Neem samen met eventuele inzittenden plaats op een veilige plek achter de vangrail.
 • Zet een gevarendriehoek ongeveer 100 meter achter uw auto.
 • Bel uw verzekering of bel ons direct op via 088 – 24 24 724.
 • Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan 112.

Wanneer u belt om een ongeval op de autosnelweg door te geven, is het belangrijk om uw locatie te weten. De nodige informatie vindt u op de hectometerpalen langs de snelweg. Hier vindt u het wegnummer, de rijrichting, het hectometernummer en eventueel een markering voor een op- of afrit.

Ik heb een aanrijding gehad op een niet-snelweg, wat doe ik?

Kunt u verder rijden?

Rij dan door naar de eerstvolgende veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerhaven of een tankstation. Regel daar de afhandeling met het schadeformulier van uw verzekering of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Kunt u niet verder rijden?

Parkeer dan uw auto in de berm, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de berm toe. Verlaat de auto aan de kant van de berm. Neem vanaf een veilige plek contact op met het alarmnummer van uw verzekering om een berger te laten komen, of bel ons rechtstreeks op 088-2424724.

Politie

Voor de berger is het niet van belang dat de politie erbij is geweest. Wilt u toch dat de politie komt? Bel dan 0900-8844 (geen spoed, wel politie). Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan 112.

Wat kan ik doen als ik sta te wachten op de hulpdienst?

Nadat u (via uw verzekering) een berger of hulpdienst heeft ingeschakeld, kunt u de volgende dingen alvast doen:

 • Denk goed om uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.
 • Bewaar uw rust! Van de schrik kunnen de emoties soms hoog oplopen. Maar niemand veroorzaakt natuurlijk met opzet een aanrijding. Ga daarom altijd respectvol met de tegenpartij om.
 • Begin met het invullen van het schadeformulier. Met een duidelijk en volledig ingevuld schadeformulier zorgt u voor een vlotte afhandeling met de verzekeraar.
Hoelang duurt het bergen van mijn auto?

Een auto met pech kan voor gevaarlijke situaties zorgen op een weg of snelweg. Onze prioriteit is daarom om uw voertuig zo snel en veilig mogelijk te bergen. Eenmaal ter plekke is het opladen van de auto een kwestie van enkele minuten. Zo is de weg snel weer vrij en kan het overige verkeer weer ongehinderd doorstromen.

Wie betaalt het bergen van een auto na een aanrijding?

Wie betaalt het bergen van een auto na een aanrijding?

Ieder voertuig met tenminste een WA-verzekering, is ook automatisch verzekerd voor de bergingskosten na een aanrijding. Deze kosten worden dus betaald door uw verzekeraar. De schuldvraag is hierbij niet van belang en deze kosten hebben géén invloed op uw no-claim of eigen risico.

Wegslepen vanaf een autosnelweg

Staat u op een autosnelweg? Dan wordt de berging naar de eerstvolgende veilige locatie door Rijkswaterstaat betaald.

Stalling na bergen

Indien u de auto na een berging laat stallen op een van onze terreinen, dan worden de eerste 3 dagen meestal vergoed door uw verzekering. Voor de dagen daarna worden er per dag kosten in rekening gebracht. Laat ons daarom zo spoedig mogelijk weten wat er met uw voertuig moet gebeuren na de berging, eventueel in overleg met uw verzekerings- of leasemaatschappij.

Vragen over pechhulp
Ik heb autopech op een niet-snelweg, wat nu?

Kunt u verder rijden?

Rij dan door naar de eerstvolgende veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerhaven of een tankstation. Regel daar de afhandeling met uw pechhulpverlener of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Kunt u niet verder rijden?

Parkeer dan uw auto in de berm, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de berm toe. Verlaat de auto aan de kant van de berm. Neem vanaf een veilige plek contact op met het alarmnummer van uw pechhulpverlener of bel ons rechtstreeks op via 088-2424724. Wij verzorgen pechhulp voor garagebedrijven, transportbedrijven en particulieren, ook zonder abonnement.

Politie

Bij autopech is het niet van belang dat de politie erbij is geweest. Is er toch sprake van acuut gevaar voor u of uw medeweggebruikers? Bel dan 112.

Ik heb autopech, maar heb geen pechdienst service. Wat doe ik?

Neem rechtstreeks contact op met onze autohulpdienst via 088-2424724. Hooikammer helpt tegen een vast tarief per hulpverlening. U hoeft niet lid te worden en u betaalt eenvoudig contant, per pin of online.

Ik wacht op de pechhulpdienst, wat doe ik?
 • Zorg dat u altijd op een veilige plek staat te wachten, bijvoorbeeld achter de vangrail of in de berm.
 • Blijf telefonisch bereikbaar. Zo kan de pechhulpdienst u bereiken voor vragen.
 • Denk goed na over wat er is gebeurd met uw auto. Hoe beter u kunt omschrijven wat er mis is gegaan met uw auto, hoe beter de pechhulpmonteur u kan helpen.
 • Trek een veiligheidshesje aan, zo bent u goed zichtbaar voor andere weggebruikers.
Wat gebeurt er als de autohulpdienst mijn auto niet ter plaatse kan repareren?

Als uw auto niet gerepareerd kan worden, zal deze naar een garage worden gebracht. Afhankelijk van hoe de hulp tot stand is gekomen zijn er verschillende opties:

 • Uw auto wordt naar de dichtstbijzijnde merkdealer gebracht.
 • U heeft de mogelijkheid om uw auto naar een garage/dealer naar keuze te laten brengen.
Als mijn auto niet direct gerepareerd kan worden, hoe kom ik dan thuis?

Afhankelijk van hoe de hulp tot stand is gekomen, zijn er meerdere opties om thuis te komen:

 • U rijdt mee naar de garage met de autohulpdienst en krijgt daar een huur- of leenauto.
 • In sommige gevallen kan de autohulpdienst u thuis afzetten.
 • U krijgt op locatie van de autohulpdienst een vervangende auto of een taxi
Krijg ik altijd een vervangend vervoer bij pech?

Afhankelijk van uw pechhulpverzekering heeft u wel of geen recht op vervangend vervoer bij pech. U vindt deze informatie in uw polisvoorwaarden. Neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar.

Wat moet ik doen voordat ik mijn vervangende auto terugbreng?
 • Neem uw huurcontract mee.
 • Zorg dat de auto is afgetankt.
 • Zorg dat de auto netjes en schoon wordt ingeleverd.
 • Haal al uw persoonlijke spullen uit de auto.
 • Plan vooraf uw terugreis vanaf de inleverlocatie.
Mag ik mijn vervangende auto inleveren zonder te tanken?

Nee, een vervangende auto moet altijd afgetankt ingeleverd worden. Ook als u maar een relatief klein stuk heeft gereden. Tank uw vervangende auto dus altijd af en neem de tankbon mee naar de inleverlocatie.

Kan ik alle vervangende auto’s inleveren bij Hooikammer?

Nee, dat hangt af van welk bedrijf of welke verhuurmaatschappij de vervangende auto is. Bel vooraf met Hooikammer Automotive via 088-2424724 om te informeren of u uw huurauto bij ons kunt inleveren.

Kan ik de huur van een vervangende auto ook zelf verlengen?

Dat hangt af van de verhuurder van de vervangende auto. Hooikammer Automotive fungeert enkel als depot voor een aantal vervangende vervoersorganisaties. Wij hebben dus geen invloed op de voorwaarden van de huurovereenkomst. Wilt u uw vervangende auto langer huren? Neem dan direct contact op met de verhuurmaatschappij.

Ik heb autopech op de snelweg, wat nu?

Kunt u verder rijden?

Rij indien mogelijk door naar een veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats. Neem vervolgens contact op met het alarmnummer van uw pechhulpverzekering of bel ons direct op via 088 – 24 24 724

Kunt u niet verder rijden?

 • Plaats uw auto op de vluchtstrook, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de vangrail toe.
 • Neem samen met eventuele inzittenden plaats op een veilige plek achter de vangrail.
 • Zet een gevarendriehoek ongeveer 100 meter achter uw auto.
 • Bel uw pechhulpverlener of bel ons direct op via 088 – 24 24 724.
 • Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan 112.

Wanneer u belt om een pechgeval op de autosnelweg door te geven is het belangrijk om uw locatie te weten. De nodige informatie vindt u op de hectometerpalen langs de snelweg. Hier vindt u het wegnummer, de rijrichting, het hectometernummer en eventueel een markering voor een op- of afrit.

Vragen over Remarketing Service
Moet ik het interieur van mijn auto zelf reinigen bij verkoop door Hooikammer Automotive?

Nee, dat hoeft niet. Als onderdeel van onze remarketing service reinigt Hooikammer Automotive uw voertuig van binnen en buiten. Eventuele achtergebleven items worden verwijderd en kenmerken die verwijzen naar de vorige eigenaar halen wij weg. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Hoe kom ik aan een veilingsrapport?

Voor het veilen van voertuigen is het vaak nodig om een veilingsrapport mee te leveren. Wij stellen graag een veilingsrapport voor u op, volledig afgestemd op de vereisten vanuit uw veiligshuis. Indien gewenst verzenden wij dit rapport direct naar het veilingshuis. Zo ontzorgen wij u volledig bij het veilen van uw voertuig! Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Vragen over transport
Wat kost het transport van één of meerdere voertuigen?

De prijs voor het transport van voertuigen is onder andere afhankelijk van de staat van het voertuig (is het voertuig rolbaar) en de bereikbaarheid van de locatie waar het voertuig staat. Kunnen onze chauffeurs eenvoudig bij het voertuig komen? Dan zal de prijs lager uitvallen dan wanneer er extra materieel ingezet moet worden om het voertuig uit een lastige situatie te verplaatsen.

Direct transport (spoed)

Soms is het nodig om een voertuig zo snel mogelijk weg te halen, bijvoorbeeld wanneer deze obstructief of gevaarlijk geplaatst is. Maar ook wanneer er geen direct gevaar is, maar haast wel geboden is, helpen wij u graag. Met direct transport zorgen wij dat het voertuig of de voertuigen zo snel mogelijk weggehaald en weggebracht worden. Neem voor een aanvraag contact met ons op via [088-2424724]

Transport op afspraak (geen spoed)

Wilt u een voertuig of meerdere voertuigen laten vervoeren zonder haast? Vraag dan naar onze mogelijkheden voor transport op afspraak via [088-2424724] of neem contact met ons op. Met transport op afspraak zorgen wij dat uw voertuig of voertuigen binnen een week worden opgehaald en vervoerd. Eventueel is een andere termijn mogelijk in overleg. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons direct op [088-2424724].

Meerdere voertuigen vervoeren

Ons materieel is geschikt om meerdere voertuigen tegelijk te vervoeren. Dit is voordelig omdat zo de prijs voor transport per voertuig laag blijft. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op of bel ons direct op [088-2424724].

Hoe kan ik een afleveradres voor mijn voertuig opgeven?

Transport op afspraak

Met transport op afspraak kunt u tijdens het maken van de afspraak doorgeven waar uw auto naartoe getransporteerd moet worden.

Transport na pech of autoschade

Bent u geholpen door onze bergingsdienst na een pech- of ongeval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor het doorgeven van een afleveradres. U kunt het afleveradres voor uw voertuig mailen naar info@hooikammerautomotive.nl of bel naar [088-2424724]. Rijdt u een leaseauto? Overleg dan altijd eerst met uw leasemaatschappij waar uw auto afgeleverd moet worden.

Is mijn voertuig verzekerd tijdens het transport?

Ja, Hooikammer Automotive ontzorgt u volledig, ook wat betreft het verzekeren van transport van uw voertuig. In alle gevallen is transport bij ons verzekerd. Bij exclusieve auto’s kan het zijn dat er een aanvullende verzekering nodig is. Ook dat regelen wij voor u!

Wat is de levertijd voor een transport binnen Nederland?

De levertijd is gewoonlijk binnen vijf werkdagen. Een andere leveringstermijn of opslag tussendoor kunnen in overleg worden gerealiseerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Wat is de levertijd voor een transport vanuit het buitenland?

De levertijd vanuit het buitenland is gewoonlijk binnen tien werkdagen. Een andere bezorgingstermijn of tijdelijke opslag kan in overleg worden gerealiseerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Copyright 2023 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*