...een moment geduld...
Vrachtwagenberging en truckberginghooikammer
Nationaal- en internationale truckberging Vrachtwagenberging & Busberging

Wanneer een vrachtwagen of een bus met pech langs de weg komt te staan, of nog vervelender wanneer deze betrokken raakt bij een ongeval, is snelle vrachtwagenberging of busberging van groot belang. Zeker tijdens een ongeval willen we de weg zo snel mogelijk vrij maken om de doorstroom en verkeersveiligheid van de overige weggebruikers te garanderen.

Hooikammer Groep is dé specialist in voor truckberging en busberging en pechhulpverlening in het noorden van Nederland. Vrachtwagenberging en busberging  en het afslepen van vrachtwagens en touringcars wordt ook wel zware berging genoemd. Met onze moderne vloot aan hulpverleningsvoertuigen en een internationaal dekkend netwerk zijn wij in staat om in alle gevallen, 24 uur per dag, 7 dagen per week de juiste hulp te verlenen.

Vrachtwagen sleepdienst nodig?

Vrachtwagenberging of sleepdienst nodig? Wij staan 24/7 voor u klaar. Neem direct contact met ons op!

24/7 bereikbaar

U kunt 24/7 contact met ons opnemen voor het bergen van alle soorten voertuigen.

Volledige gecertificeerd

Hooikammer Autoberging is een volledig gecertificeerde berger: ook voor een ‘eerste berging’ van zware voertuigen.

Snel en professioneel

Wij zorgen dat we zo snel mogelijk ter plaatse zijn en vinden een oplossing op maat.

Internationale dekking

Wij verzorgen berging van vrachtwagens en bussen door heel Europa en faciliteren indien nodig repatriëring.

Nationale- en internationale vrachtwagenberging en busberging

Wij zijn gespecialiseerd in het ontzorgen van toonaangevende transportbedrijven, busmaatschappijen, truckdealers, en verzekeringsmaatschappijen als het gaat om strandingen van zware voertuigen (vanaf 3.500 kg). Wij verzorgen vrachtwagen berging ook wel truckberging genoemd en busberging in zowel Nederland als in de rest van Europa.

Stel je vraag aan de specialist:
Jaron Hooikammer
Operationeel Manager

Truckberging: Het afslepen van vrachtwagens en bussen

Wanneer een vrachtwagen of bus op of langs de weg stil komt te staan, willen we het voertuig zo snel mogelijk van de weg hebben. Zeker wanneer er bijvoorbeeld door een ongeluk een deel van de rijbaan versperd wordt en de doorstoom én veiligheid van het verkeer in het geding komt. Wanneer het niet mogelijk is om uw vrachtwagen of bus ter plekke te repareren, zorgen we ervoor dat deze zo snel mogelijk geborgen wordt.

Het veilig en snel transporteren van een vrachtwagen of touringcar met schade of een technisch mankement is voor ons dagelijks werk. Ook voeren we rechtstreeks vrachtwagen berging en bus bergingen uit voor diverse grote verzekeringsmaatschappijen. Wij beschikken voor vrachtwagen berging over een wagenpark met meerdere zware bergingsvoertuigen, kraanauto’s, een dieplader combinatie en een losse trekker. Zo vinden we voor elke bergingsvraag een passende oplossing.

Repatriëring vrachtwagen en bus

Wanneer je in het buitenland te maken krijgt met pech of een ongeval, kunnen we jouw vrachtwagen of bus terug naar Nederland brengen: vrachtwagen repatriëring noemen we dat. Wij nemen de coördinatie en uitvoering van de bus of vrachtwagen berging dan volledig op ons. Afhankelijk van de situatie vinden we een oplossing op maat en geven we de garantie dat zowel vervoerder als vervoersmiddel weer veilig in Nederland terugkeren.

 

CMV-vrachtwagenberging

Om de doorstroom van het Nederlandse wegennetwerk zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen, is Rijkswaterstaat verantwoordelijk om zogenaamde CMV-bergers (Centraal Meldpunt Vrachtwagenberging) in te schakelen bij gestrande vrachtwagens. Hooikammer Autoberging maakt met haar vloot deel uit van het netwerk van CMV-bergers.  Hooikammer Groep verzorgt de vrachtwagenberging en busberging en berging van andere zware voertuigen in noord Nederland. Onze bergingsvoertuigen kom je het meest tegen op en rondom de snelwegen van Zwolle tot Heerenveen en Hoogeveen.

Vragen over berging
Wie betaalt de schade aan mijn auto?

Wie de schade na een ongeval moet betalen, hangt af van wie schuldig is aan de schade en van de dekking van uw verzekering. Autoschade veroorzaakt door derden wordt verhaald op de verzekering van de andere partij. Schade die u heeft veroorzaakt aan anderen wordt vergoed vanuit uw eigen WA-verzekering. Heeft u zelf schade veroorzaakt aan uw eigen voertuig? Dan hangt de vergoeding af van uw polisvoorwaarden. Bekijk hiervoor uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.

Hoe kom ik op mijn bestemming na een aanrijding?

Afhankelijk van uw pechhulpverzekering wordt vervangend vervoer of een taxi betaald door uw verzekeraar. Vaak wordt een enkele rit vergoed, bedenk daarom van tevoren waar u naartoe wilt, want een tweede rit is voor uw eigen rekening.

Waar kan ik een vervangende auto regelen?

Een vervangende auto via uw verzekering

In de meeste gevallen wordt vervangend vervoer aangeboden vanuit uw pechhulpverzekering. Wij bieden diverse leenauto’s aan waarmee u snel weer op weg kunt! Bekijk de polisvoorwaarden van uw pechhulpverzekering voor de dekking of neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar.

Vervangende auto van het schadeherstelbedrijf

In veel gevallen krijgt u van het bedrijf waar u uw auto laat repareren een vervangende auto. Deze leenauto krijgt u bij de meeste bedrijven pas mee zodra uw schadeauto is afgeleverd en u moet de leenauto weer inleveren zodra de schade aan uw eigen auto is hersteld.

Hoe moet ik een vervangende auto terugbrengen?

Een vervangende auto moet altijd schoon en met een volle tank worden ingeleverd. Ook wanneer u maar een klein aantal kilometers heeft gereden en de tankmeter nog ‘vol’ aangeeft, moet u de auto toch aftanken.

Wat is de levertijd voor een transport vanuit het buitenland?

De levertijd vanuit het buitenland is gewoonlijk binnen tien werkdagen. Een andere bezorgingstermijn of tijdelijke opslag kan in overleg worden gerealiseerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Hoe kan ik een afleveradres voor mijn voertuig doorgeven?

Wanneer Hooikammer Autoberging uw voertuig als gevolg van pech of schade veilig heeft gesteld, is het van belang dat u ons zo spoedig mogelijk laat weten waar wij uw auto moeten afleveren. Uw verzekeraar vergoedt vaak de eerste drie dagen stalling, daarna kunnen de stallingskosten aan de voertuigeigenaar belast worden. U kunt het afleveradres voor uw auto mailen naar info@hooikammerberging.nl of bel naar 088-2424724.

Lease auto’s

Rijdt u een leaseauto? Overlegt u dan altijd eerst met uw leasemaatschappij waar uw auto naartoe getransporteerd kan worden.

Afstand doen van uw voertuig

Wilt u afstand doen van uw voertuig, dan verzoeken wij u om het volledige kentekenbewijs inclusief overschrijvingsbewijs bij ons in te leveren. Als er een deel van het kenteken mist, kunt u een RDW formulier bij onze vestiging tekenen. Wij zorgen ervoor dat uw voertuig naar een demontagebedrijf wordt afgevoerd. U ontvangt de RDW-vrijwaring binnen vijf werkdagen per post.

Kan mijn auto met pech of schade ook op mijn huisadres worden afgeleverd?

Ja, het is mogelijk om uw auto thuis af te leveren. Het is hierbij van belang dat er iemand aanwezig is op het moment van aflevering voor het aftekenen van de vrachtbrief.

 

Let op: via uw verzekering heeft u één keer recht op transport. Dit betekent dat wanneer uw auto bijvoorbeeld thuis is afgeleverd, het niet door uw verzekering wordt vergoed indien deze alsnog naar een schade- of garagebedrijf gebracht moet worden. Bedenk dus van tevoren goed waar u uw auto wil laten afleveren!

Moet ik kosten voorschieten van een berging?

Nee, u hoeft zelf niets voor te schieten. De berger stuurt de rekening voor de berging en het transport direct door naar uw verzekering.

Wat kost het bergen van mijn auto?

Indien u tenminste WA-verzekerd bent, worden de kosten voor de berging betaald door uw verzekeringsmaatschappij. De schuldvraag is hierbij niet van belang. Bergings- transportkosten naar een leveradres hebben géén invloed op uw no-claim of eigen risico.

Ik heb een aanrijding gehad op de snelweg, wat doe ik?

Kunt u verder rijden?

Rij indien mogelijk door naar een veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats. Neem vervolgens contact op met het alarmnummer van uw verzekeraar of bel ons direct op via 088 – 24 24 724. Is er sprake van acuut gevaar voor u of voor andere weggebruikers? Bel dan 112.

Kunt u niet verder rijden?

 • Plaats uw auto op de vluchtstrook, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de vangrail toe.
 • Neem samen met eventuele inzittenden plaats op een veilige plek achter de vangrail.
 • Zet een gevarendriehoek ongeveer 100 meter achter uw auto.
 • Bel uw verzekering of bel ons direct op via 088 – 24 24 724.
 • Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan 112.

Wanneer u belt om een ongeval op de autosnelweg door te geven, is het belangrijk om uw locatie te weten. De nodige informatie vindt u op de hectometerpalen langs de snelweg. Hier vindt u het wegnummer, de rijrichting, het hectometernummer en eventueel een markering voor een op- of afrit.

Ik heb een aanrijding gehad op een niet-snelweg, wat doe ik?

Kunt u verder rijden?

Rij dan door naar de eerstvolgende veilige plek, zoals bijvoorbeeld een parkeerhaven of een tankstation. Regel daar de afhandeling met het schadeformulier van uw verzekering of neem direct contact met ons op via 088-2424724.

Kunt u niet verder rijden?

Parkeer dan uw auto in de berm, zet uw alarmlichten aan en draai de voorwielen naar de berm toe. Verlaat de auto aan de kant van de berm. Neem vanaf een veilige plek contact op met het alarmnummer van uw verzekering om een berger te laten komen, of bel ons rechtstreeks op 088-2424724.

Politie

Voor de berger is het niet van belang dat de politie erbij is geweest. Wilt u toch dat de politie komt? Bel dan 0900-8844 (geen spoed, wel politie). Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan 112.

Wat kan ik doen als ik sta te wachten op de hulpdienst?

Nadat u (via uw verzekering) een berger of hulpdienst heeft ingeschakeld, kunt u de volgende dingen alvast doen:

 • Denk goed om uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.
 • Bewaar uw rust! Van de schrik kunnen de emoties soms hoog oplopen. Maar niemand veroorzaakt natuurlijk met opzet een aanrijding. Ga daarom altijd respectvol met de tegenpartij om.
 • Begin met het invullen van het schadeformulier. Met een duidelijk en volledig ingevuld schadeformulier zorgt u voor een vlotte afhandeling met de verzekeraar.
Hoelang duurt het bergen van mijn auto?

Een auto met pech kan voor gevaarlijke situaties zorgen op een weg of snelweg. Onze prioriteit is daarom om uw voertuig zo snel en veilig mogelijk te bergen. Eenmaal ter plekke is het opladen van de auto een kwestie van enkele minuten. Zo is de weg snel weer vrij en kan het overige verkeer weer ongehinderd doorstromen.

Wie betaalt het bergen van een auto na een aanrijding?

Wie betaalt het bergen van een auto na een aanrijding?

Ieder voertuig met tenminste een WA-verzekering, is ook automatisch verzekerd voor de bergingskosten na een aanrijding. Deze kosten worden dus betaald door uw verzekeraar. De schuldvraag is hierbij niet van belang en deze kosten hebben géén invloed op uw no-claim of eigen risico.

Wegslepen vanaf een autosnelweg

Staat u op een autosnelweg? Dan wordt de berging naar de eerstvolgende veilige locatie door Rijkswaterstaat betaald.

Stalling na bergen

Indien u de auto na een berging laat stallen op een van onze terreinen, dan worden de eerste 3 dagen meestal vergoed door uw verzekering. Voor de dagen daarna worden er per dag kosten in rekening gebracht. Laat ons daarom zo spoedig mogelijk weten wat er met uw voertuig moet gebeuren na de berging, eventueel in overleg met uw verzekerings- of leasemaatschappij.

Copyright 2023 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*