...een moment geduld...

We hebben als Hooikammer Groep de beschikking over drie vestigingen in Nederland. We kunnen daardoor een efficiënte routing realiseren voor alle fleetservices activiteiten. De Hooikammer Groep heeft alle oplossingen in huis om alle mobiliteitsuitdagingen aan te gaan.

Fleetservices nodig?

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Totaalproces van recovery t/m fleetservices
Landelijke dekking met 3 vestigingen
Fleetservices voor de gehele keten
Online portal 24/7 beschikbaar

Fleetservices: een efficiënt mobiliteitsproces

We begrijpen bij Hooikammer als geen ander dat snelheid geboden is in de processen die met fleetservice te maken hebben en kunnen tevens ook maatwerk leveren. Steeds vaker willen leasemaatschappijen, fleetowners maar ook verzekeringsmaatschappijen en financiële instellingen hun voertuigen zo min mogelijk verplaatsten tijdens het inname en het remarketing proces. Dit in het kader van maatschappelijk ondernemen en om efficiënt het mobiliteitsproces te kunnen beheren.

Private lease en short lease zijn snel aan populariteit aan het winnen, wat betekent dat uw organisatie steeds vaker te maken krijgt met veranderingen in de bestuurders. Het is belangrijk om deze wisselingen goed te begeleiden en snel te verwerken. Hooikammer heeft hier jarenlange ervaring in en maakt ook gebruik van de diensten van onze (veiling)partners om het verkoopproces op een financieel verantwoorde manier af te ronden.

Fleetservices binnen twee minuten uitgelegd. Bekijk onze video.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Fleetservices voor de gehele Mobiliteitsketen

Hooikammer heeft gekozen om in haar werkstrategie de gehele mobiliteitsketen v.w.b. de benodigde diensten aan te kunnen bieden. Dit begint al bij Fidron, het opsporing en recovery bedrijf in Zwolle. Dagelijks zijn er binnen de organisatie van Fidron 15 medewerkers aan het werk om het  opsporen en veiligstellen van objecten te realiseren. Indien men na ontbinding van een overeenkomst niet over wil gaan tot afgifte van het onderpand zullen de onderzoekers van Fidron het object opsporen en innemen. Dit doen wij o.a. voor curatoren, leasemaatschappijen en financiële instellingen.

Daarnaast behoort  ook  diefstalonderzoek  tot de dagelijkse werkzaamheden. Bij diefstal van objecten onderzoeken onze onderzoekers de omstandigheden voorafgaand, ten tijde van en vlak na de diefstal. En dankzij de officiële erkenning en de AFM-vergunning is het toegestaan om namens opdrachtgevers in persoon op te treden en vorderingen te innen. Na terugvordering van uw object / eigendom volgt nog een heel traject.

Wij kunnen u helpen met de verdere afhandeling van een dossier. Middels onze eigen transportdienst kunnen wij er voor zorgdragen dat het object snel op een veilige plaats gestationeerd wordt. Hooikammer Groep werkt nauw samen met meer dan 60 inname punten in geheel Nederland en kunnen dan ook binnen een half uur ter plekke zijn om een voertuig veilig te stellen en verder te transporteren.

Fleetservices: efficiënt met ICT

Met uw eigen online portal van Hooikammer Groep heeft u 24/7 real-time antwoord op álle mogelijke vragen over uw wagenpark. Wij hebben geïnvesteerd in een zeer gebruikers vriendelijke ICT oplossing, waarbij de klant snel kan zien wat de status is van het te behandelen voertuig. Alle benodigde processen worden op klant- en kentekenniveau ingeregeld. Door de jarenlange ervaring met verschillende mobiliteitsprocessen, kunnen we de vertaalslag maken voor de klant. Of het nu om inname en uitgifte van voertuigen gaat, transport, berging, poolmanagement, stalling en opslag, wassen met milieuvriendelijke procedures tot ontstickeren, voertuig inspectie tot de remarketing/verkoop van voertuigen via diverse veilingpartners toe.

Dit alles is overzichtelijk en zichtbaar in het ICT systeem geregeld. Ook via dit ICT systeem kunnen voertuigen direct via een API ingeschoten worden als opdracht naar onze partners die dan snel de benodigde vervolgstappen zetten. Hierdoor worden de tijden van inspectie tot eventuele verkoop van het voertuig drastisch verkort.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Stalling en opslag

Wij stallen onder andere voertuigen na berging, maar wij verzorgen ook de stalling voor leasemaatschappijen, dealers, veilingbedrijven, fleetowners en garagebedrijven. Dit kunnen wij doen op verschillende plekken in Nederland. Zowel in Staphorst als Steenwijk maar sinds kort ook in Amsterdam. Wij hebben zelfs plaats om meer dan 1000 voertuigen te stallen. Ook hebben wij geïnvesteerd in veilige opslag van elektrische voertuigen, ook wanneer zij schade hebben. In dat geval hebben wij o.a. salvagecontainers tot onze beschikking.

Auto's wassen

Een goede milieuvriendelijke wasinstallatie is onontbeerlijk in het fleetservice proces. In Steenwijk hebben wij dan ook geïnvesteerd in een wasinstallatie die voldoet aan alle eisen die er voor zorgen dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. De hele wasstraat bestaat uit frames, bovenste borstel, zijborstels, spuitsysteem, elektrische bediening. Om te voldoen aan de strenge milieu eisen wordt het water dan ook gerecycled en wax en shampoo zijn dan ook gescheiden en wordt het water steeds opgevangen en hergebruikt. Daarnaast wordt het gebruikte water weer gezeefd en wordt het voertuig met schoon water gewassen.

Door een uitgekiend proces wordt er voldoende schoon water gebruikt zodat niet het restvuil en mogelijk zand de lak zou kunnen verslijten. Bij de keuze van carwash vloeistof hebben we gekozen voor speciale duurzame carwash vloeistof die de veroudering tegen houdt van lak en rubber op de banden. Carwash mag absoluut niet te frequent zijn. We zorgen er voor dat oxidatie van het lakoppervlak middels deze specifieke Carwash zo min mogelijk optreed.

Pré inspectie

Pré inspectie voorkomt misverstanden en geeft inzicht. Hooikammer beschikt over een eigen ontwikkelde inspectie app, een mobiele applicatie voor smartphone en/of tablet waarmee je inspecties op een snelle en eenvoudige wijze uit kan voeren. Bij een pré inspectie van een voertuig wil je natuurlijk bevestigd hebben dat het voertuig in die staat verkeerd voordat het op transport ging. Een duidelijk digitaal inspectierapport zorgt voor onnodige verrassingen en mogelijke claims.  Het doorlopen van een door de klant opgegeven checklist stelt ons instaat om de voertuiggegevens vast te stellen. Een eigen workflow kan worden vastgesteld. Om eenmalig deze workflow in te stellen heb je de beschikking over een consistent werkzaam proces en door real-time verwerking in het ICT systeem kan de klant direct digitaal het inspectierapport inzien. Daarnaast maken wij gebruik van diverse onafhankelijke inspectiesystemen en verschillende inspectiebureaus.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Volledige voertuig inspectie

Nadat het voertuig gewassen is in onze milieuvriendelijke wasstraat kan het ter inspectie aangeboden worden in één van de verschillende inspectieboxen. Tijdens dit protocol bepaalt de klant wat er op het inspectierapport moet komen te staan. Tailormade en individueel in te stellen inspectieprocessen. We controleren eerst of de sleutels aanwezig zijn, groene kaart en de benodigde kentekendocumenten en instructieboekjes of onderhoudsschema’s. Dan zorgen we ervoor dat de mogelijke achtergebleven eigendommen veilig opgeslagen worden en geretourneerd kunnen worden naar de eigenaar of leasemaatschappij. De accessoires worden opgeslagen en we controleren de uitrusting en reservewiel.

Inmiddels is het van groot belang om bij elektrische voertuigen ook te controleren of de laadkabels weer ingeleverd worden indien van toepassing. Dan vind de inspectie plaats middels het door de klant bepaalde protocol en worden er voldoende foto’s toegevoegd om het inspectierapport te completeren. De inspectieruimtes voldoen aan de strenge eisen qua verlichting en ruimte zodat naast personen wagens ook bussen geïnspecteerd kunnen worden.

Ontstickeren voertuig

Bij het ontstickeren van voertuigen is haast maar vooral ook kwaliteit noodzakelijk. Het proces moet zorgvuldig gebeuren zonder dat er schade aan het voertuig ontstaat. Door de jarenlange ervaring om ex-lease en andere voertuigen te ontdoen van de bestickering, zijn wij in staat om maatwerk te leveren in dit proces. Uiteraard hebben we de beschikking over verhittingsinstrumenten om de sticker los te weken en deze geen schade achter te laten op het voertuig. Een van de grootste ergernissen is dat er mogelijke lijmresten of stukjes van de stickers achterblijven.

We garanderen dan ook dat bij Hooikammer dit niet het geval is. Daarnaast worden geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt en we kunnen de klant daarna voorzien van de foto’s die in onze professionele foto studio gemaakt zij als bewijslast. Uiteraard is het gehele proces milieu vriendelijk en worden de restanten van de stickers op een “groene manier” verwerkt.

Poetsen voertuigen

Hooikammer heeft de beschikking over een specifieke poetscabine in Steenwijk om te voldoen aan de stringente eisen die de klant stelt als het om reiniging en waxen van het voertuig gaat. In het gehele fleetservice proces kunnen wij uw voertuig ook weer als nieuw maken en biedt het tevens bescherming zonder dat de verflaag aangetast wordt. We scheiden de plastic en metalen materialen om elk onderdeel van het voertuig specifiek met de juiste poetsmiddelen te behandelen. Door de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken worden er krassen voorkomen en kunnen we het voertuig poetsen.

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen we het voertuig na een uitgebreide wasbeurt zowel eerst polijsten als ook waxen met de juiste wax producten. De richtlijnen van de fabrikant spelen hierin ook een rol om te voorkomen dat het oppervlakte beschadigd wordt. Met de juiste waxproducten wordt er tevens voorkomen dat er witte strepen achterblijven wanneer de wax niet geheel verwijderd is. Onze experts hebben voldoende knowhow om dit te voorkomen

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Spotrepair

Hooikammer biedt externe partijen de gelegenheid om mogelijk spotrepair diensten uit te voeren op onze nieuwe locatie in Steenwijk. Er staat een moderne brug ter beschikking en indien de opdrachtgever wenst dat er bepaalde spotrepair diensten uitgevoerd dienen te worden kunnen we dat in overleg realiseren. Doel is natuurlijk dat binnen het gehele proces het voertuig zo min mogelijk wordt verplaatst. Binnen het hele fleetproces wordt spotrepair steeds populairder en elke kleine kras of deuk kan worden hersteld voordat het voertuig weer ingezet wordt of voor remarketing diensten wordt aangeboden. Het hele proces is goedkoper dan de traditionele schadeherstel en het voertuig kan weer snel worden ingezet.

Private lease ondersteuning en Occasion Lease

Private lease valt niet meer weg te denken in de huidige mobiliteit ontwikkelingen. Voor een vast bedrag per maand zijn er steeds meer Nederlanders die dit concept omarmt hebben. Dit betekent natuurlijk wel dat er een model nodig is om de retour gekomen voertuigen van de private lease markt goed te kunnen handelen. De berijder ervaart bij private leasen veel gemak want behalve het maandelijkse vaste leasetarief zijn ook de verzekering, reparaties doorgaans gedekt en wordt de aanschaf waarde binnen een aantal jaren terugbetaald. Het is een duurzame manier om een auto te kunnen rijden zonder onverwachte kosten tijdens de looptijd van de private lease auto.

Aan het einde van het leasecontract moet de auto worden ingeleverd. Inlevering van de auto wordt nog steeds vaak via de traditioneel geleverde dealer geregeld. Aangezien deze dealer vaak dezelfde types en uitvoeringen op zijn pad krijgt, heeft hij niet altijd de behoefte om de ex-private lease auto terug te kopen. Ook ontbreekt het hem soms aan ruimte om de voertuigen te stallen. Daar heeft Hooikammer fleetservices de oplossing voor.

Fleetservices en Hikers

Voor de hikers biedt Hooikammer Groep in Steenwijk een mooie duurzame oplossing. Wij kunnen namelijk fietsen ter beschikking stellen om vanaf het pand van Steenwijk naar het dichtbij zijnde treinstation te kunnen fietsen. Dit zijn leen-fietsen die door de medewerkers van Hooikammer Groep weer opgehaald worden. De fietsen kunnen dan geplaatst worden in een afsluitbare ruimte bij het station.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Poolbeheer

Bij Hooikammer Poolbeheer zijn we gespecialiseerd in het ontzorgen van uw wagenpark wanneer er sprake is van een berijderswisseling of (tijdelijke) stilstand van auto’s. Dit doen we voor fleetowners, leasemaatschappijen, dealerorganisaties en autoverhuurmaatschappijen. Met onze snelle service, handige online overzichten en praktische aanvullende diensten, zorgen we ervoor dat uw auto’s zo snel mogelijk weer op de weg zijn – daar waar ze thuis horen.

Auto Transport

Onder direct transport verstaan we al het transport, de naam zegt het al, dat direct uitgevoerd moet worden. U kunt bij ons 24 uur per dag en 7 dagen per week het transport van voertuigen aanmelden. Wij staan altijd voor u klaar met een oplossing op maat.

Ook voor transport dat niet op dezelfde dag plaats hoeft te vinden, zijn wij het transportbedrijf dat u zoekt. We plannen het transport voor u in op de gewenste datum en zorgen ervoor dat uw voertuig(en) veilig van A naar B vervoerd worden.

Zowel direct transport als transport op afspraak meldt u eenvoudig aan via onze login voor klanten. Ook kunt u ons altijd bellen op onderstaand nummer voor het inplannen van uw transport of voor het opvragen van een offerte.

Remarketing & Full-service remarketing

Hooikammer Groep is Dé specialist in het totale proces van in beslag genomen objecten en schadevoertuigen via (veiling)partners die het voertuig aanbieden aan een specifieke doelgroep.

De Hooikammer Groep is gespecialiseerd in de handling, stalling en verkoop van schadevoertuigen en in beslag genomen voertuigen. Door onze jarenlange samenwerking met diverse fleetowners, deurwaarders, curatoren en financiële instellingen hebben we veel ervaring met de remarketing van voertuigen – van transport tot verkoop via verschillende veilingplatformen en alles daartussenin.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Veelgestelde vragen
Auto stalling
Zijn er speciale voorzieningen voor klassieke voertuigen (oldtimer)?

Om de charme van uw pracht voertuig te behouden wordt deze niet gewassen bij binnenkomst. U mag zelf het voertuig parkeren op de afgesproken plek, of dit laten doen door 1 van onze ervaren chauffeurs van Hooikammer. Onze adviseur stelt graag met zorg een bijpassend aanbod voor u up, neem hiervoor contact op met de contact persoon.

Kunnen tijdens stallingsperiode er ook specifieke werkzaamheden worden uitgevoerd?

In overleg kunnen 0-beurten, spotrepair, ontstickeren, schoonmaken en reiningsactiviteiten plaatsvinden.

Is auto stalling verzekerd?

Indien u gebruikt maakt van onze stallingsmogelijkheden, kan de adviseur u wijzen op onze algemene voorwaarden waarin dit omschreven staat.

Hoeveel kost auto stalling?

Dit varieert per voertuig en voorwaarden. Bij Hooikammer Groep kunt u zowel personenauto’s als bedrijfsauto’s stallen. Via de website kunt u onze adviseur vragen naar de voorwaarden.

Mag ik mijn voertuig ophalen wanneer ik maar wil bij een auto stalling?

Hooikammer biedt binnen de kantoortijden de mogelijkheid om uw gestalde voertuig op te halen. Daarnaast heeft Hooikammer ook diverse transportmogelijkheden om het voertuig te komen brengen.

Zijn er speciale voorzieningen voor elektrische voertuigen in een auto stalling?

Hooikammer beschikt over laadpalen en snellader-mogelijkheden om tussentijds bij te laden voor de elektrische voertuigen.

Waarom zou ik gebruik maken van auto stalling?

Bij auto stalling zorgt Hooikammer er voor dat uw voertuig(en) veilig staan en werkt ruimte besparend bij eigen locatie.

Auto inspectie
Kan het inspectierapport gebruikt worden voor diverse veilingsplatforms?

Door het inschakelen van een onafhankelijke inspecteur, kan desgewenst voor elk veilingplatform een inspectierapport gefabriceerd worden.

Wat is de waarde van een pré auto inspectie?

Voorkomt misverstanden en geeft inzicht in het te verkopen voertuig. Dit door middel van een specifiek online inspectierapportage.

Wie stelt de auto inspectie rapporten op?

Inspecties worden uitgevoerd door een externe partij met gecertificeerde motorvoertuig technisch opgeleide werknemers. Op deze manier waarborgt Hooikammer volledige transparantie.

Hoe kunt u door middel van een auto inspectie de verkoop van uw auto vergroten?

Hooikammer Groep schakelt een onafhankelijk inspectiebureau in die gespecialiseerd is in het fotograferen en traceren van mogelijke oneffendheden/schade’s en deze online invoert in een onafhankelijke inspectierapportage.

Poolbeheer
Wat als ik een elektrisch voertuig met spoed de weg weer op wil krijgen?

Dankzij onze snelladers, onze wasinstallatie en middelen om het interieur professioneel te reinigen, kunnen wij binnen een korte periode uw elektrische voertuig weer verhuur-gereed krijgen.

Wat als ik een huurauto met spoed de weg weer op wil krijgen?

Dankzij onze wasinstallatie en middelen om het interieur professioneel te reinigen, kunnen wij binnen een korte periode uw voertuig weer verhuur-gereed krijgen.

Wat is het proces van schadeherstel bij poolbeheer?

Zodra uw voertuig schadeherstel nodig heeft, wordt deze herstelt bij het dichtstbijzijnde herstel bedrijf.

Wat is het proces van onderhoud bij poolbeheer?

Zodra uw voertuig onderhoud nodig heeft, wordt deze onderhouden bij de dichtstbijzijnde vak garage. Dit geschiedt altijd in overleg met de eigenaar van het voertuig.

Biedt Hooikammer de mogelijkheid om voertuigen te stallen?

Hooikammer biedt de mogelijkheid om voertuigen te stallen.

Spotrepair
Wat voor materialen worden gebruikt bij spot repair?

Speciale kleur-aangepast verf, vulstoffen, polijstmiddelen en andere gespecialiseerde producten. Deze materialen worden zorgvuldig geselecteerd om naadloos te integreren met het bestaande oppervlak.

Kan spot repair worden toegepast op alle soorten lakken?

Spot repair kan worden toegepast op de meeste lakken, inclusief metallic en parelmoer lakafwerkingen.

Is spot repair geschikt voor alle soorten schade?

Spot repair is geschikt voor middelgrote beschadigingen, zoals krassen, deuken en lakbeschadigingen. Voor grotere schade kan het nodig zijn om auto herstel te overwegen.

Wat zijn de voordelen van spot repair?

Kostenbesparing t.o.v. volledige herstel, maakt een voertuig meer waard en duurzaam i.v.m. hergebruik.

Failliete boedel
Hoe lang wordt failliete boedel bewaard gebleven?

Bij een inbeslagname van failliete boedel wordt de eigenaar/contactpersoon op de hoogte gesteld van de opslag hier van. Vervolgens wordt overwogen of deze goederen worden opgehaald of op een veiling worden aangeboden. Indien geen gehoor wordt gegeven, worden de goederen minimaal 6 weken opgeslagen.

Is de opslagcentra voor failliete boedel voor iedereen toegankelijk?

De opslag voor failliete boedel is alleen toegankelijk voor personen die toegang moeten hebben tot de zaken die in bewaring zijn gegeven. Bovendien wordt de opslag 24/7 bewaakt d.m.v. beveiliging, alarmsystemen en (infrarood) camerasystemen.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*