...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Bij civielrechtelijke beslagen kan de rechter beslissen om een bepaalde zaak, zoals bijvoorbeeld een auto of andere voertuigen, in gerechtelijke bewaring te geven. Dit betekent dat de schuldenaar het feitelijk gebruik van deze zaak tijdelijk niet mag hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een geschil is over wie het eigendom van de zaak heeft of als de schuldenaar de zaak niet wil afstaan aan de crediteur. De Hooikammer Groep kan bij een civielrechtelijk beslag optreden als gerechtelijk bewaarder wanneer een zaak in gerechtelijke bewaring dient te worden gesteld.

Direct contact

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Hooikammer specialist gerechtelijke bewaring

De Hooikammer Groep is gespecialiseerd in het beheren van zaken die door de rechter in gerechtelijke bewaring zijn gegeven. Dit kan bijvoorbeeld een auto of een andere waardevolle zaak zijn. Dit houd in dat de Hooikammer Groep verantwoordelijk is voor het bewaken en beheren van de zaak totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten. Ons pand in Steenwijk is helemaal ingericht voor opslag van in gerechtelijke bewaring gestelde goederen. Daarnaast voldoet onze opslag aan hoogst gestelde beveiligingseisen met automatische toegangshekken en infrarood beveiliging en camerasysteem.

Wanneer de opdrachtgever dat vraagt kan de Hooikammer Groep ook voorzien in een rapportage over de in de bewaring gestelde goederen. Om vervolgens verslag te brengen over de staat waarin de zaak zich verkeerd.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Waarom kiezen voor gerechtelijke bewaring bij de Hooikammer Groep?

  1. Veiligheid: Onze opslag is beveiligd om te voorkomen dat de zaken die in bewaring zijn gegeven worden gestolen of beschadigd. 
  2. Toegang: Onze opslag is alleen toegankelijk  voor de gerechtelijk bewaarder en eventuele andere personen die toegang moeten hebben tot de zaken die in bewaring zijn gegeven.
  3. Ruimte: Onze opslag biedt voldoende ruimte om alle zaken die in bewaring zijn gegeven op te slaan. Denk hierbij aan auto’s of machines maar ook is er voldoende ruimte om kleinere zaken, zoals documenten of kunstwerken, op te slaan.
  4. Onderhoud: De opslag in Steenwijk is in 2022 nieuw gebouwd. Goede isolatie, verwarming en verlichting staan garant voor een goede conditionering.
  5. Verslaglegging: Wij houden alle gegevens bij over de zaken die in bewaring zijn gegeven, zodat de gerechtelijk bewaarder verslag kan uitbrengen over de staat van de zaken.
  6.  Snelheid: Door de jarenlange ervaring kan de Hooikammer Groep snel optreden en zorgen dat de boedel en/of voertuigen dezelfde dag nog veilig worden gesteld.
  7. Aanspreekpartner: Doordat de Hooikammer Groep het gehele proces zelf uitvoert is het voor de opdrachtgever makkelijk om maar 1 aanspreekpartner in de gehele uitvoering te hebben.

Failliete boedel en gerechtelijke bewaring

In sommige gevallen kan een failliete boedel worden geplaatst in gerechtelijke bewaring. Dit kan gebeuren als er een geschil is over de eigendom van bepaalde zaken die deel uitmaken van de boedel, of als er reden is om te vrezen dat de zaken zullen worden verkocht of beschadigd voordat het geschil is opgelost. In dat geval kan de rechter beslissen om de zaken in gerechtelijke bewaring te geven en een gerechtelijk bewaarder aan te stellen om de zaken te beheren totdat het geschil is opgelost.

Het doel van gerechtelijke bewaring in dit geval is om te voorkomen dat de zaken worden verkocht of beschadigd voordat het geschil is opgelost en om te zorgen dat de zaken in goede staat blijven totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaken mag gebruiken of bezitten.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Veel gestelde vragen over gerechtelijke bewaring
Hoe lang duurt gerechtelijke bewaring?

Gerechtelijke bewaring duurt totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten. Hoe lang dit duurt, hangt af van de specifieke omstandigheden van het geval en kan variëren van enkele weken tot enkele maanden of zelfs langer.

 

Wat mag een gerechtelijk bewaarder doen met een zaak in gerechtelijke bewaring?

Een gerechtelijk bewaarder mag de zaak in gerechtelijke bewaring niet verkopen of verhuren, maar kan wel beslissen om de zaak te verzekeren en onderhoud te laten uitvoeren. De gerechtelijk bewaarder is verplicht om de zaak in goede staat te houden en mag geen beslissingen nemen die de waarde van de zaak kunnen aantasten.

Wie kan een zaak in gerechtelijke bewaring geven?

Een zaak kan in gerechtelijke bewaring worden gegeven door een rechter. Dit kan gebeuren op verzoek van een crediteur of na een gerechtelijke procedure.

Wat is het doel van gerechtelijke bewaring?

Het doel van gerechtelijke bewaring is om te voorkomen dat de schuldenaar de zaak verkoopt of beschadigt voordat het geschil is opgelost en om te zorgen dat de zaak in goede staat blijft totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten.

Wat is gerechtelijke bewaring?

Gerechtelijke bewaring is een middel om te voorkomen dat de schuldenaar de zaak verkoopt of beschadigt voordat het geschil is opgelost. Het is een manier om te zorgen dat de zaak in goede staat blijft totdat de rechter een definitief besluit heeft genomen over wie de zaak mag gebruiken of bezitten.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer

    Korte toelichting*

    Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

      Naam*

      Telefoonnummer*