...een moment geduld...
Calamitieten en incident management
Hulp bij incidenten Hooikammer Calamiteiten Support

Hooikammer Calamiteiten Support schiet te hulp bij allerlei soorten calamiteiten en incidenten op en rondom de weg. Van een gevaarlijke olievlek op de weg tot het beredderen van milieu-incidenten: onze specialisten staan voor u klaar. Omdat spoed vaak geboden is bij calamiteiten, zijn wij 24/7 bereikbaar en kunnen we snel ter plaatse zijn om de situatie op te lossen en ergere problemen te voorkomen.

Direct contact

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Calamiteiten Support op de weg

Op grond van artikel 15 e.v. van de Wegenwet, is de wegbeheerder verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg. Dit houdt onder meer in dat bij de wegbeheerder de zorg berust voor het in goede en veilige staat verkeren van wegen. Tot deze zorg behoort ook het bestrijden van calamiteiten veroorzaakt door vet, verf en olie op de weg. Van de wegbeheerder mag verwacht worden dat hij zijn uiterste best doet om calamiteiten te bestrijden, maar niet dat hij calamiteiten kan voorkomen.
Hooikammer Calamiteiten Support is in staat om bij incidenten op de weg vet, verf en olie weg te halen zodat de weg weer veilig is en er geen grotere kans is op ongelukken.

Ook het weghalen van alle resten van de oorzaak van de calamiteit, zoals bijvoorbeeld verfemmers, glasscherven en vrijgekomen materialen worden door Hooikammer Groep veilig weggehaald.  Een veilige situatie creëren voor de weggebruikers en onze medewerkers is enorm belangrijk. Daarom hebben onze mensen diverse trainingen en cursussen gehad om een calamiteitensituatie vakkundig en veilig aan te pakken.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Calamiteiten Support Elektrische Voertuigen

Om elektrische voertuigen die in brand staan veilig af te kunnen koelen want gewoon een voertuig blussen is niet meer voldoende omdat er nog te weinig informatie bekend is hoe accu’s reageren bij een ongeval of brand. Aangezien Hooikammer Groep voorop wil blijven lopen met alle ontwikkelingen op het gebied van veilige berging heeft men de beschikking over salvagecontainers.

Een uitgebrande elektrische auto blijft een potentiële brandhaard, daarnaast komen er zeker giftige dampen vrij die men absoluut niet moet onderschatten. Op dit moment is nog geen vaste regelgeving en wil Hooikammer Groep met haar calamiteiten support en bergingsactiviteiten niet wachten op deze vaste regelgeving en heeft alvast een aantal salvage dompelcontainers aangeschaft.

Gecertificeerde specialisten Calamiteiten Support

Bij de Hooikammer Groep zijn kwaliteit, professionaliteit en veiligheid kernwaarden. Daarnaast zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste normeringen en wetgeving binnen de mobiliteitsbranche. Naast de vele partners die we hebben, van bedrijven, verzekeraars en overheidsinstellingen, beschikken we ook over verschillende certificaten en erkenningen.

Specialisten Calamiteiten Support

Ons team van specialisten (zowel intern als vaste externe specialisten) biedt support bij veel verschillende soorten calamiteiten en milieu gerelateerde incidenten.

Hooikammer Calamiteiten Support biedt assistentie bij de volgende calamiteiten:

 • Opruimen en reinigen van olie-, brandstof- en verfsporen
 • Opruimen en afvoeren van een afgevallen lading
 • Verhelpen van milieudelicten
 • Reinigen van vervuild wegdek
 • Ontruimen woningen en bedrijfspanden
 • Hulp bij problemen rondom wateroverlast
 • Opbergen en afvoeren van schade ontstaan door weeromstandigheden, bijvoorbeeld schade door storm
 • Het wind en waterdicht maken van woningen en bedrijfspanden na een calamiteit of ontruiming
 • Grondsanering
 • Vandalismeschade, bijvoorbeeld het verwijderen van graffiti
 • Afzetten van wegdelen met incidentschermen bij calamiteiten
Copyright 2023 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*