...een moment geduld...
Salvage container voor Calamiteiten met elektrische voertuigen
Blussen in een salvagecontainer Calamiteiten support elektrische voertuigen

Calamiteiten met elektrische voertuigen die in brand staan zijn een flinke uitdaging om ze veilig af te kunnen laten koelen. Gewoon het voertuig blussen is niet meer voldoende omdat er nog te weinig informatie bekend is hoe accu’s reageren bij een ongeval of brand. Aangezien Hooikammer Groep voorop wil blijven lopen met alle ontwikkelingen op het gebied van veilige berging heeft men de beschikking over salvagecontainers.

Een uitgebrande elektrische auto blijft een potentiële brandhaard, daarnaast komen er zeker giftige dampen vrij die men absoluut niet moet onderschatten. Deze giftige dampen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Op dit moment is nog geen vaste regelgeving voor calamiteiten met elektrische voertuigen. Hooikammer Groep is specialist calamiteiten support en autoberging en wilde daarom niet wachten op deze vaste regelgeving. Daarom heeft de Hooikammer Groep een aantal salvage dompelcontainers aangeschaft.

Calamiteiten support nodig?

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Voorkom milieuschade met een salvagecontainer

Tijdens ongevallen of calamiteiten met elektrische voertuigen kan het zomaar zijn dat er brandgevaar heerst in een elektrisch voertuig. De Hooikammer Groep is zich ervan bewust brand bij elektrische voertuigen door de aanwezige accu’s een uitdaging is en heeft daarom beschikking over speciale salvagecontainers. De Salvagecontainer is ontworpen om onder andere beschadigde elektrische voertuigen met een Lithiumbatterij veilig te kunnen vervoeren om meer schade te voorkomen. In het ergste geval kunnen wij samen met de brandweer het voertuig blussen door het te dompelen in de salvagecontainer. Daarmee voorkomen we dat er een milieu schade ontstaat als een voertuig in brand is gevlogen

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Specialist in calamiteiten met elektrische voertuigen

Een salvagecontainer is voorzien van een hydraulisch uitschuifbare bergingsvloer en verschuifbare lier. Hiermee kunnen naast rolbare, ook beschadigde voertuigen ergonomisch worden geborgen. De salvagecontainer ook wel waterdompelcontainer of blusbak genoemd zorgt er voor dat het elektrische voertuig ondergedompeld wordt om een herontsteking te voorkomen. De Hooikammer Groep was een van de eerste bedrijven in Nederland die dit salvage proces onderkende en direct tot aanschaf over ging van een aantal salvagecontainers. Inmiddels heeft het bedrijf al voldoende ervaring opgebouwd in samenwerking met de diverse divisies van de brandweer om een specialist te zijn in het dompelproces en calamiteiten met elektrische voertuigen.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2023 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*