...een moment geduld...
Voertuig inspectie fleetservices
Eigen tooling en workflow Volledige inspectie en Pré auto inspectie

Pré auto inspectie voorkomt misverstanden en geeft inzicht. Hooikammer Groep beschikt over een eigen ontwikkelde inspectie app, een mobiele applicatie voor smartphone en/of tablet waarmee je inspecties op een snelle en eenvoudige wijze uit kan voeren. Bij een pré inspectie van een voertuig wil je de staat waarin het voertuig verkeert, bevestigd zien, voordat het op transport gaat.

Een duidelijk digitaal inspectierapport zorgt voor onnodige verrassingen en mogelijke claims. Het doorlopen van een door de eigenaar van het voertuig opgegeven checklist stelt ons instaat om de voertuiggegevens vast te stellen. Een eigen workflow kan worden vastgesteld. Om eenmalig deze workflow in te stellen heb je de beschikking over een consistent werkzaam proces en door real-time verwerking in het ICT systeem kan de klant direct digitaal het voertuig of auto inspectierapport inzien.

Direct contact

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Inspectie volgens checklist

Inspectie een door de eigenaar van het voertuig opgegeven checklist

Automatische dataverwerking

Automatische data opslag geeft een compleet overzicht van de staat van het voertuig

Digitale rapportage

Tijdens het gehele inspectieproces realiseren wij voor de klant een onafhankelijk digitaal rapport

Automatische dataverwerking inspectie rapport

Onze automatische dataverwerking koppelt het inspectierapport nadat het met de inspectie app is opgenomen en geeft een duidelijk beeld van het ingenomen voertuig. Zowel intern als extern voor de klant wordt er met gebruik van deze inspectie app geen stap vergeten en heb je beter overzicht van de staat van het voertuig en wordt alles automatisch opgeslagen. Dankzij een eigen workflow kunnen specifieke data gefilterd worden en is aansprakelijkheid makkelijk vast te stellen. De digitale transformatie van de pré inspectie is in het gehele inname proces voor eventuele fleetservices activiteiten en poolbeheer hét startpunt.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager

Volledige voertuig - en auto inspectie

Nadat het voertuig gewassen is in onze milieuvriendelijke wasstraat kan het ter inspectie aangeboden worden in één van de verschillende inspectieboxen. Tijdens dit protocol bepaalt de klant wat er op het inspectierapport moet komen te staan. Tailormade en individueel in te stellen inspectieprocessen. We controleren eerst of de sleutels aanwezig zijn, groen kaart en de benodigde kentekendocumenten en instructieboekjes of onderhoudsschema’s. Dan zorgen we ervoor dat de mogelijke achtergebleven eigendommen veilig opgeslagen worden en geretourneerd kunnen worden naar de eigenaar of leasemaatschappij.

De accessoires worden opgeslagen en we controleren de uitrusting en reservewiel. Inmiddels is het van groot belang om bij elektrische voertuigen ook te controleren of de laadkabels weer ingeleverd worden indien van toepassing. Dan vind de inspectie plaats middels het door de klant bepaalde protocol en worden er voldoende foto’s toegevoegd om het inspectierapport te completeren. De inspectieruimtes voldoen aan de strenge eisen qua verlichting en ruimte zodat naast personen wagens ook bussen geïnspecteerd kunnen worden.

Onafhankelijk en digitale rapportage

Met het gehele inspectieproces realiseren wij voor de klant een onafhankelijk digitaal rapport en schade-expertise. Het inspectierapport kan worden gebruikt voor Verhuurmaatschappijen, Leasemaatschappijen en Fleetowners. Maar ook bij berijderswissels en kwaliteitscontrole en/of tussentijdse inzage in de staat van het voertuig bij poolbeheer. Bij einde lease contract en eventuele remarketings activiteiten. Ook kunnen wij in het inspectieproces een Audatax rapport realiseren

Dossiervorming met Audatex

Met de wereldwijde Audatex standaard bent u snel op weg voor het betrouwbaar en genormeerd vastleggen en calculeren van voertuigschades. U kunt dit specifieke rapport gebruiken voor dossiervorming maar ook vooral voor financiële bewijslast. De Hooikammer groep heeft de autorisatie middels haar inspectiepartner om dit Audatex rapport aan te mogen bieden. U heeft de beschikking over de meest complete assortimentslijsten van Nederland. Maar Audatex wordt ook gebruikt voor uw calculaties ook voor dossiervorming, bestelprocessen, managementrapportages en voor financiële bewijsvoering. Compleet en betrouwbaar, zowel voor u als uw opdrachtgever is het credo van Audatex.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Veel gestelde vragen over auto inspectie
Kan het inspectierapport gebruikt worden voor diverse veilingsplatforms?

Door het inschakelen van een onafhankelijke inspecteur, kan desgewenst voor elk veilingplatform een inspectierapport gefabriceerd worden.

Wat is de waarde van een pré auto inspectie?

Voorkomt misverstanden en geeft inzicht in het te verkopen voertuig. Dit door middel van een specifiek online inspectierapportage.

Wie stelt de auto inspectie rapporten op?

Inspecties worden uitgevoerd door een externe partij met gecertificeerde motorvoertuig technisch opgeleide werknemers. Op deze manier waarborgt Hooikammer volledige transparantie.

Hoe kunt u door middel van een auto inspectie de verkoop van uw auto vergroten?

Hooikammer Groep schakelt een onafhankelijk inspectiebureau in die gespecialiseerd is in het fotograferen en traceren van mogelijke oneffendheden/schade’s en deze online invoert in een onafhankelijke inspectierapportage.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*