...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Hooikammer Groep biedt ondersteuning bij opsporing en inname van gestolen voertuigen.

Toyota was ook in 2023 het meest gestolen automerk van Nederland

Er zijn in Nederland vorig jaar 5.844 personenauto’s gestolen. Dit is een lichte daling (- 2%) ten opzichte van 2022 toen er 5.973 auto’s werden ontvreemd, maar het aantal gestolen voertuigen blijft hoog. Toyota blijft het populairste automerk bij autodieven. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatie- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) die onlangs gepubliceerd zijn.

 


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Toyota RAV4 weer meest gestolen auto

Uit de cijfers van het LIV blijkt dat Toyota nog steeds het meest gestolen automerk van Nederland is. Dit is al jaren het geval, en ook 2023 is daarop geen uitzondering. In 2023 werden er 1166 Toyota’s gestolen, 13 procent meer dan in 2022. Als we kijken naar de modellen is ook de Toyota RAV4 weer het populairst bij autodieven, net als in 2022. In totaal werden er vorig jaar 612 exemplaren van deze Japanse SUV gestolen. In 2022 waren dat er nog 465 en in 2021 werd de RAV4 181 keer ontvreemd.

Ook Volkswagen, Peugeot, Mercedes-Benz en Ford worden vaak gestolen

Na Toyota zijn Volkswagen, Peugeot, Mercedes-Benz en Ford de automerken die afgelopen jaar het vaakst werden gestolen. Hier zien we wel een aantal interessante verschuivingen. Er werden vorig jaar namelijk 366 Peugeots gestolen, een daling van 19 procent, terwijl het aantal gestolen Mercedessen met 18 procent steeg naar 333 auto’s. In de ‘top 5’ van meest gestolen automodellen staan verder de Volkswagen Polo, Toyota C-HR, Volkswagen Golf en Fiat 500.

 

Meer bestelauto’s gestolen in 2023

Opvallend in de cijfers over voertuigcriminaliteit is ook de toename van het aantal gestolen bestelauto’s. In 2023 zijn er namelijk 1.469 lichte bestelauto’s gestolen, 5 procent meer dan in 2022. Het aantal gestolen zware bestelauto’s ging zelfs met 30 procent omhoog, alhoewel het in absolute aantallen ‘slechts’ om 56 exemplaren ging. Ook werden er meer motoren (+11%) en aanhangers/opleggers (+4%) gestolen. Het aantal gestolen brom- en snorfietsen is afgelopen jaar echter gedaald naar 10.012 exemplaren, 20 procent minder dan in 2022.

Opsporing van gestolen voertuigen

Bij Hooikammer Groep zijn we gespecialiseerd in het snel en vakkundig opsporen, veiligstellen en repatriëren van gestolen voertuigen. Dit doen wij via ons particuliere recherchebureau Fidron, dat in Europa samenwerkt met 150 transportbedrijven (waarvan 60 in Nederland). Onze partners kunnen binnen 30 minuten ter plaatse zijn voor het veiligstellen en transporteren van een voertuig naar de locatie van het transportbedrijf of onze hoofdlocatie in Steenwijk. De minnelijke inname doen we onder andere in samenwerking met deurwaarders, leasemaatschappijen, verzekeraars en verhuurbedrijven en fleetowners. Hierna kan Hooikammer Groep ook ondersteuning bieden bij het remarketingproces van deze voertuigen. Dit houdt onder andere in dat we het voertuig inspecteren, ontstickeren, wassen en reinigen. Tot slot bieden wij het voertuig aan bij een autoveiling naar keuze. Dit doen wij met als doel het hoogste rendement te behalen voor onze opdrachtgevers, en de schadelast veroorzaakt door voertuigdiefstal te minimaliseren.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*