...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Één van de verschillende divisies van de Hooikammer Groep betreft berging. Inmiddels is de organisatie uitgebreid met allerlei andere diensten op het gebeid van mobiliteitsprocessen, maar van oudsher heeft het bedrijf zich onderscheiden op het gebied van berging.

Er zijn in 2022 ruim 177.000 auto’s weggesleept door bergingsbedrijven. Dat was 15 procent meer dan in 2021 en volgens de Stichting Incident Management Nederland een absoluut record. In meer dan 100.000 van deze gevallen ging het om de berging van een gestrande auto met pech (14 procent meer dan in 2021) en bijna 24.000 keer was er sprake van berging van een auto na een ongeval (16 procent meer dan in 2021). Hooikammer Groep speelt als bergingsbedrijf een belangrijke rol in het wegslepen van auto’s en het veilig houden van onze Nederlandse wegen.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Autoberging bij pech

Waar komt die toename van het bergingswerk eigenlijk vandaan? Een mogelijke oorzaak is dat, ondanks de opkomst van elektrische auto’s, het Nederlandse wagenpark een van de oudste in Europa is. Gemiddeld zijn auto’s hier ruim 11 jaar oud, en doordat we steeds langer blijven doorrijden in onze auto’s gaat de gemiddelde leeftijd van auto’s in Nederland elk jaar omhoog. Het gevolg is dat we meer pechgevallen zien. 

Belangrijkste oorzaken van autopech

De belangrijkste oorzaken van autopech zijn bekend: accuproblemen, lekke banden en kapotte dynamo’s staan steevast in de top 5. Daarnaast zien we dat de auto-elektronica vaak de oorzaak is van pech onderweg, evenals de startmotor en het onderstel met zaken als de stuurinrichting, remmen, wielophanging en de aandrijflijn. 

De sleepdienst van Hooikammer Groep is perfect uitgerust voor elke autoberging en om stilgevallen auto’s, bestelbusjes, campers, bedrijfswagens en zelfs caravans en vrachtwagens weg te slepen. We werken hiervoor samen met lokale overheden en worden daarnaast 24/7 ingeschakeld door verzekeraars of rechtstreeks door particulieren.

Berging bij ongeval 

Snelheid en veiligheid staan centraal in de berging van voertuigen die na een aanrijding of ongeluk langs de kant van de weg zijn gestrand. Los van het emotionele leed dat inzittenden ervaren door een ongeval, waarbij snel handelen door professionals het leed kan verminderen, spelen hier ook economische overwegingen een grote rol. De schade door stilstand en vertragingen in het vrachtverkeer levert elk jaar een kostenpost op van meer dan een miljard euro. 

Verschillende locaties Hooikammer Groep

Hooikammer Groep is volledig gecertificeerd en is bevoegd om als bergingsbedrijf na een ongeval een zogeheten ‘eerste berging’ uit te voeren. Dit mogen wij op alle wegen, dus ook snelwegen. Bij een ongeval brengen we de auto naar de gewenste locatie van de eigenaar, of eerst naar een van onze vestigingen in Steenwijk, Staphorst of Amsterdam. In overleg met de eigenaar bepalen we daarna wat er met de auto moet gebeuren.

Korte reactietijden en het beste materieel

Dankzij korte reactietijden en het beste beschikbare materieel is Hooikammer Groep een van de toonaangevende dienstverleners als het gaat om de snelle en veilige berging van alle soorten voertuigen. We zijn volledig gecertificeerd en staan 24 uur per dag en 7 dagen per week gereed in opdracht van verschillende opdrachtgevers. 

Aanbestedingsprocedure

De bergingsbedrijven, zoals Hooikammer Berging, onderdeel van de Hooikammer Groep, mogen zich inschrijven voor de aanbesteding in een bepaald verzorgingsgebied. De aanbesteding is een zorgvuldige procedure en zorgt voor een transparante selectie van de aanbieder. De openbare aanbestedingsprocedure, waar de Hooikammer Groep zich voor in had geschreven, wordt dan ook uitgevoerd door de stichting IMN en wordt al sinds 2013 gehanteerd. Inmiddels heeft Hooikammer, net als voorgaande aanbestedingen, de aanbesteding in de wacht gesleept voor de gebieden O72, D54 en F21. Hooikammer is nu geselecteerd om de bergingsklussen en wegsleepdiensten te mogen verrichten in genoemde rayons: O72, D54 en F21. Dit zijn de snelwegen vanaf A28 t.h.v. Staphorst tot knooppunt Hoogeveen en A32 vanaf Meppel tot Heerenveen Zuid.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*