...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Afgelopen week ben ik (John Engels) een paar dagen mee geweest met mijn collega’s van particulier recherchebureau Fidron. Dit alles in het kader om meer te begrijpen van de unieke positie die Fidron samen met Hooikammer uitvoert. Een interessante inwerkperiode, om straks mijn klanten te kunnen overtuigen om zaken met ons te gaan doen. Adressen bezoeken, met bedrijven gesprekken gevoerd en in de keuken mogen kijken, hoe nu eigenlijk het insolventieproces en recovery in de praktijk uitgevoerd wordt.

 

Ik moet wel zeggen dat mijn beperkte beeldvorming over opsporing en inname na deze dagen enorm is bijgesteld. Wat wij soms op televisie getoond krijgen n.a.v. allerlei Amerikaanse opsporingsmethodes, als het gaat om het opsporen en veiligstellen van gestolen voertuigen, strookt niet altijd met de werkelijkheid. Bij Fidron spreekt men dan ook altijd over minnelijke inname en de lessee werkt dan ook altijd mee om alles in goede banen te leiden. De medewerkers van Fidron zijn immers een verlengstuk van de opdrachtgever, dus geschiedt dit altijd in overleg. Wel heb ik respect voor mijn collega’s in de buitendienst van Fidron gekregen over de deskundigheid en kennis van zaken. Niet voor niets zijn alle medewerkers gescreend en heeft Fidron zowel een AFM-vergunning als ook een POB-vergunning.

John Engels op pad met Fidron


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Hooikammer Groep: Een naadloze samenwerking

Met Marijn mocht ik een aantal adressen bezoeken en al snel werd mij duidelijk dat ervaring en geduld twee belangrijke eigenschappen zijn om dit werk te kunnen doen. We bezochten de provincies Friesland en Groningen. Allereerst konden we in overleg met de lessee een premium merk in beslag nemen. De lessee had een achterstallige betaling van enige maanden bij een grote leasemaatschappij en was niet meer in staat om de openstaande vorderingen te voldoen. Marijn overtuigde de lessee al snel en daarna werd Hooikammer gebeld en verzocht om direct ter plaatse te komen en het voertuig op te halen. Vanaf dit punt neemt de berger van Hooikammer Groep het proces over en regelt transport naar onze vestiging Steenwijk.

Belangrijke eigenschappen: geduld en ervaring

De Fleetservices collega’s zorgen dat het voertuig wordt gereinigd, geïnspecteerd en indien wenselijk aangeboden wordt via een remarketing platform. Ook zorgen de collega’s van Hooikammer dat alle nog aanwezige spullen in de auto netjes opgeslagen worden conform de juridische regeling. Binnen een half uur was de berger dan ook ter plekke en konden wij naar de volgende klant. Onderweg kon Marijn mij bijpraten wat je allemaal als buitendienst kon meemaken en kreeg ik nog meer respect voor zijn werkwijze. Ik schreef al dat geduld een van de belangrijkste eigenschappen is van een particulier rechercheur, want bij de volgende twee adressen was niemand thuis en werd een brief door Marijn achtergelaten.

Niet alleen voertuigen worden ingenomen en veiliggesteld

Ook mijn tweede dag met een collega van Fidron op pad heeft mij veel geleerd. Lisa is een dame die ook in staat is om de klant namens de opdrachtgever te overtuigen tot volledige medewerking. Lisa legde mij uit dat Fidron niet alleen van leasemaatschappijen opdrachten krijgt, maar ook voorfinancierings- verhuur- en verzekeringsmaatschappijen, banken en curatoren werkt. Ook dacht ik dat alleen voertuigen in werden genomen, maar ook werktuigen, materieel en andere onderpanden worden door Fidron opgespoord, ingenomen en veiliggesteld. Dit werd mij wel duidelijk toen we ’s middags naar een schoonheidssalon reden. Daarnaast wist Lisa mij te vertellen dat Fidron ook onderzoek op het gebied van fraude, diefstal en incasso verricht.

We hadden de eerste afspraak in Zwaag en ook in Purmerend en Zaandam bezochten we namens de opdrachtgever een aantal adressen. In Zwaag mochten we een Ford Transit in nemen en ook daar zag ik hoe snel en efficiënt de procedure verloopt. “We ronden ieder dossier af met een rapportage. Opdrachtgevers kunnen alle dossiers volgen via ons transparante en uitgebreide online informatiesysteem” vertelde Lisa mij. Ook de inname en het transport verliep geheel volgens wens.
Dat niet alleen de opdrachtgever een leasemaatschappij is en Fidron alleen voertuigen opspoort en veiligstelt werd mij wel duidelijk bij een klant in Lelystad.

We moesten ons vervoegen namens een financiële instelling bij een schoonheidssalon. Bij dit bedrijf was de vraag gesteld of de opgelopen facturen alsnog voldaan konden worden en anders moesten er twee ontharingsapparaten worden ingenomen. Hetgeen dus geschiedde en Hooikammer ingeschakeld werd om de twee apparaten op te laden en te vervoeren naar Steenwijk. Daar worden ze gefotografeerd en uiteindelijk via een veiling bedrijf in samenspraak met de opdrachtgever verkocht.

Het was weer een lange maar zeer leerzame dag. Ik wil mijn collega’s van Fidron dan ook bedanken voor de tijd en vooral de professionaliteit om mij in te werken in de wereld van Onderzoek en Recovery.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*