...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Iedereen binnen de lease en fleet heeft ermee te maken: poolbeheer. Denk hierbij aan fleetowners, maar ook leasemaatschappijen, autoverhuurders en dealerbedrijven die dagelijks auto’s innemen en uitleveren aan medewerkers en klanten. Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om het poolbeheer, of onderdelen hiervan, uit te besteden aan een extern gespecialiseerd bedrijf. Een voorbeeld van zo’n specialist is Hooikammer Groep. Wij kunnen uw poolbeheer ontzorgen met verschillende diensten voor een efficiënte en effectieve organisatie.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Maximaliseren van de efficiëntie

Een van de grootste uitdagingen in het beheren van een vloot aan voertuigen is het maximaliseren van de efficiëntie van het wagenpark. Het is belangrijk dat auto’s optimaal worden ingezet en benut. Want elke dag dat een auto of bedrijfswagen doelloos stilstaat kost de ondernemer geld. Bovendien moeten er altijd voldoende auto’s beschikbaar zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Ontzorgen van berijderswisselingen

Poolbeheer vereist daarom een grondige analyse van het gebruik van voertuigen en het plannen van de inzet. Een essentieel aspect hiervan betreft de berijderswisselingen. Auto’s komen na het aflopen van de lease- of huurtermijn terug naar het bedrijf, en moeten zo snel mogelijk worden klaargemaakt voor de volgende berijder. Bij Hooikammer Groep beschikken we over de faciliteiten en expertise om uw organisatie hierbij volledig te ontzorgen, van het halen en brengen van auto’s tot en met het reinigen en overdragen aan de volgende berijder.

In het kort biedt Hooikammer Groep stapsgewijs de volgende diensten op het gebied van poolbeheer:

 1. Ophalen van het voertuig, of brengen naar de locatie door bijv. een hiker
 2. Inspectie door onafhankelijk inspectiepartner
 3. Op locatie door derde partij spotrepair en/of schadeherstel
 4. Bandenwissel of vervanging
 5. Eventueel opslag van achtergelaten eigendommen
 6. Professioneel reinigen en poetsen van interieur en exterieur, incl. geurbehandeling
 7. Tanken
 8. Stallen
 9. Uitgifte aan volgende berijder

Aanzienlijke kostenbesparing is mogelijk

Het uitbesteden van poolbeheer aan Hooikammer Groep biedt meerdere voordelen. Ten eerste profiteert u van de expertise en ervaring van onze vakmensen op het gebied van wagenparkbeheer. We beschikken over de kennis en middelen om uw poolbeheer zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk zijn. Daarnaast maakt u zich als wagenparkbeheerder en uw team vrij voor het uitvoeren van andere belangrijke taken.

Poolbeheer is ook remarketing

Tot slot: een ander belangrijk onderdeel van uw wagenparkbeheer is de verkoop van lease- of huurauto’s. Deze voertuigen hebben het einde bereikt van hun levensduur binnen de vloot en zijn klaar om te worden verkocht aan de professionele autohandel. In plaats van zelf de remarketing te doen kiezen steeds meer fleetowners ervoor om ook dit gedeelte uit te besteden aan Hooikammer Groep. Wij zijn onafhankelijk in de keuze van de mogelijke veilingpartner. De opdrachtgever bepaalt uiteindelijk wie en welke remarketingmogelijkheden de voorkeur geniet. Dankzij onze jarenlange ervaring halen we het hoogste rendement uit de remarketing van uw voertuigen!

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*