...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Volgens het CBS was er in 2022 een historisch laag aantal faillissementen. In totaal vroegen vorig jaar 2.144 bedrijven faillissement aan. In 2023 loopt het aantal faillissementen echter weer op, constateert het CBS. Dit jaar gingen er tot en met augustus al 2.035 Nederlandse bedrijven failliet. De professionele opslag van failliete boedels is een belangrijk aspect in het correct afhandelen van dergelijke faillissementen. Hooikammer Groep ondersteunt hierin.

De meeste faillissementen komen voor in de handel, bouwnijverheid en industrie. Het is belangrijk om te bedenken dat achter die koude faillissementsgegevens vaak een heleboel emoties schuilgaan. Niet zelden gaat het om ondernemingen in het mkb, vaak familiebedrijven die soms al generaties in de familie zijn. 


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Afscheid van bezit

Een groot deel van die emotie komt kijken bij het afscheid nemen van de bezittingen van het bedrijf. Bij een faillissement hebben de getroffen ondernemers namelijk vaak te maken met verkoop ervan. De activa van het failliete bedrijf, denk aan auto’s, bestelwagens, machines en andere apparatuur, kunnen worden verkocht om schuldeisers te betalen. In het geval van een doorstart kan een deel van de activa en activiteiten van het failliete bedrijf worden overgenomen door een derde partij. 

Onafhankelijke partner voor curatoren en deurwaarders

In vrijwel alle gevallen waar sprake is van een faillissement, en waar bezittingen uiteindelijk verkocht zullen worden, is er een belangrijke stap waarin Hooikammer Groep als onafhankelijke partij een belangrijke rol kan spelen: de opslag van boedels. Hooikammer Groep werkt hiervoor in opdracht van curatoren, deurwaarderbedrijven en andere partijen die er verantwoordelijk voor zijn dat de belangrijkste documenten en bezittingen van het bedrijf op een veilige, integere manier worden bewaard totdat de faillissementsprocedure is afgerond. Hooikammer werkt inmiddels voor veel curatoren en deurwaarderbedrijven, die met regelmaat bezocht worden door de salesafdeling, waarbij John Engels de contactpersoon is. “Mijn ervaring is dat veel van deze bedrijven niet altijd de weg weten naar de Hooikammer Groep en Fidron, bij vermissing van voertuigen en bij eventuele faillisementen. Als ze eenmaal een keer met onze dienstverlening te maken hebben gehad is een vervolg vaak een logische stap”, aldus Engels.

Hooikammer voldoet aan alle voorwaarden voor de opslag van failliete boedels

Veiligheid
In het algemeen geldt in Nederland dat de goederen van een failliete boedel op een zorgvuldige en verantwoorde manier worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de goederen netjes bewaard blijven en niet beschadigd raken, zodat ze daarna kunnen worden verdeeld of verkocht. Goederen die in bewaring worden gegegeven moeten beschermd worden om waardeverlies te voorkomen. Dit is zeker van toepassing op kostbare activa zoals auto’s, machines en andere kapitaalintensieve bedrijfsmiddelen. De opslag van Hooikammer Groep is beveiligd tegen diefstal en niet toegankelijk voor onbevoegden.

Toegang
Naast het veilig opslaan van goederen dient de opslag ook toegankelijk te zijn voor crediteuren. Crediteuren moeten mogelijk toegang hebben tot de activa in de failliete boedel om hun vorderingen te onderzoeken of om eventuele beslagen te leggen. Tot slot is het essentieel dat alle relevante documentatie met betrekking tot de failliete boedel, inclusief contracten, eigendomsbewijzen en financiële gegevens, moet worden bewaard. De opslag van Hooikammer Groep is alleen toegankelijk voor personen die toegang moeten hebben tot de goederen die in bewaring zijn gegeven.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*