...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

“Elke 20 minuten gaat er een auto door onze handen.”

Een dag in het leven van Finn Stroeve: Reinigingsspecialist bij Hooikammer Groep

Finn Stroeve versterkt sinds anderhalf jaar het team van “allround aanpakkers” bij Hooikammer Groep in Steenwijk. Als autowasser en reinigingsspecialist is hij samen met vijf collega’s verantwoordelijk voor het reinigen, poetsen en ontstickeren van voertuigen, om ze verkoopklaar te maken voor de voertuiginspecteurs van Hooikammer Groep. De redactie van deze website vroeg Finn om eens te vertellen hoe een gemiddelde werkdag eruitziet. We waarderen de inzet van het team “allround aanpakkers” enorm en vinden het dan ook logisch om Finn eens in het zonnetje te zetten op deze website.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Mijn werkdag | de ochtend

8.00 uur

“Ik begin mijn werkdag altijd vroeg, om 8.00 uur. Samen met de collega’s drinken we een kop koffie en gaan daarna aan de slag om de auto’s die klaarstaan te wassen en te poetsen.” Finn legt uit dat elke auto eerst wordt geïnspecteerd om een goede inschatting te maken van de werkzaamheden die nodig zijn. Dit is belangrijk voor de werkplanning. “Een deel van de auto’s staat dan al binnen in wat we de hal noemen, de andere auto’s staan buiten, direct bij de ingang, zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Die auto’s komen uit het hele land en gedurende de dag is en een constante stroom van nieuwe auto’s die we verkoopklaar maken.”

10.00

Koffiebreak

Even met z’n allen een bakkie troost doen soms met wat lekkers erbij als er bijvoorbeeld een collega jarig is. Het is belangrijk voor onze teamspirit om ook dan even te informeren hoe het gaat met de collega’s. Ook een goede mop is dan op zijn plaats.

12.15

“Als het ongeveer 12.15 uur is gaan we een half uur lunchen. Vrijdag is traditioneel patatdag, dan halen we een patatje met een snack erbij.”

Mijn werkdag | de middag

12.45

De middag staat weer in het teken van wassen en poetsen van auto’s. Finn en zijn collega’s hebben hiervoor de beschikking over een professionele wasstraat en reinigingsmiddelen. Efficiency in het werkproces is cruciaal vertelt hij. “We willen de doorlooptijd zo kort mogelijk houden. Dit helpt onze opdrachtgevers in hun remarketingproces. Daarnaast is efficiency belangrijk als je alleen al kijkt naar het aantal auto’s dat we elke dag afhandelen. Op een normale werkdag zijn dat gemiddeld 30 tot 50 auto’s. Er gaat dus elke 20 minuten een auto door onze handen. Het is echt doorwerken.”

15.00

Koffiebreak

15.15

Naast het exterieur nemen de aanpakkers van Hooikammer Groep ook het interieur van de binnengekomen voertuigen onder hun vakkundige hoede. Dit vraagt soms extra aandacht vertelt Finn. “We krijgen niet alleen ex-leaseauto’s binnen maar ook voertuigen die bijvoorbeeld in beslag genomen zijn. Soms zijn er persoonlijke eigendommen achtergebleven. Die verwijderen we uit de auto en slaan we netjes op. Daarna krijgt de auto een uitgebreide stofzuigbeurt en gebruiken we een luchtdrukspuit om in de kleine hoeken en gaten alle vuil te verwijderen. Delen van het interieur, zoals de middenconsole, maken we indien nodig grondig schoon met een special reinigingsschuim. Daarna, als een auto helemaal schoon en fris is, rijden we deze naar buiten zodat de voertuiginspecteurs het kunnen overnemen.

Er wordt dan door een onafhankelijke inspectie organisatie een uitgebreid inspectierapport opgesteld. Dit onafhankelijke rapport wordt dan gebruikt om het voertuig aan te bieden bij verschillende veilinghuizen. Net wat de klant vraagt. De Hooikammer Groep heeft met haar work-flow systeem Vindat verschillende mogelijkheden om het voertuig uiteindelijk te kunnen aanbieden voor verkoop. Ook kan het zo zijn dat het voertuig weer wordt heringezet voor verhuur, maar dan moet de nieuwe klant ook een schone auto hebben en kan de inspectie aan de leaseorganisatie worden aangeboden.

17.00

Aan het einde van weer een productieve werkdag is het tijd om naar huis te gaan vertelt Finn. “Om vijf uur sluiten we altijd af. Soms wordt het iets later als iets nog niet helemaal is afgerond, maar dat doen we graag.”

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*