...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Elke dag nemen gerechtsdeurwaarders in Nederland tientallen auto’s en andere goederen in beslag. De redenen voor deze beslagleggingen lopen uiteen. Vaak is er sprake van achterstallige betalingen of bijvoorbeeld een faillissement. De organisatie Fidron, onderdeel van de Hooikammer Groep, kan daarbij ook hulp bieden als het gaat om minnelijke inname van bijvoorbeeld voertuigen en/of andere goederen. Wat de redenen voor een inbeslagname ook zijn, het is de taak van de deurwaarder om de voertuigen zo efficiënt mogelijk en op een transparante manier te verkopen. De openbare (executie)verkoop is hiervoor de aangewezen methode.

Hooikammer Groep biedt deurwaarders alle middelen om deze veilingen online te organiseren middels een aantal online en fysieke veilingpartners. Aangezien de Hooikammer Groep altijd een onafhankelijke rol vervult in de keuze welk veilinghuis deze voertuigen of goederen verkoopt, kan de Hooikammer Groep wel degelijk ondersteuning hierin verlenen.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Wat is een openbare veiling?

Een openbare veiling, ook wel executieveiling genoemd, is een veiling waarbij onroerend goederen zoals auto’s en andere voertuigen, maar bijvoorbeeld ook machines en inboedels, openbaar worden verkocht. De openbare veiling is daarmee anders dan de besloten verkoop van onroerend goed. Een openbare veiling kan ook altijd vooraf aangekondigd worden zoals op de website van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Er zijn een aantal partijen die online en/of fysieke veilingen uitvoeren en tevens businesspartner zijn van de Hooikammer Groep. Via het online work-flow systeem kunnen we koppelingen aanbieden om dit te realiseren.

Beste locatie voor kijkdagen

Bent u deurwaarder en zoekt u een betrouwbare en professionele veilingpartner? Hierin kan de Hooikammer Groep u ondersteunen. De vestiging in Steenwijk van de Hooikammer Groep is een toplocatie voor het organiseren van kijkdagen voorafgaand aan de veiling. Binnen ons bedrijf beschikken we over de juiste kennis, kunde en faciliteiten om met kijkdagen een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Ons nieuwe terrein in Steenwijk biedt ruimte voor het stallen van meer dan 750 voertuigen en het voldoet aan alle wettelijke eisen en de hoogste beveiligingseisen, inclusief automatische toegangshekken, infrarood beveiliging en een uitgebreid camerasysteem. Onze professionele medewerkers kunnen desgewenst de auto’s verkoopklaar maken en aanbieden op het door u zelf gewenste veilingplatform.

Onafhankelijke positie in keuze veilingplatform

Gerechtsdeurwaarders zijn sinds 1 oktober 2020 verplicht om de aankondiging van de verkoop van in beslag genomen roerende zaken online te doen. Het doel is om zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken en de opbrengst van de veiling te optimaliseren. Om dit doel te bereiken is het cruciaal dat de veiling ook echt openbaar is, en dat is een voorwaarde die we bij Hooikammer Groep zeer serieus nemen. Wij bieden de voertuigen en/of goederen aan bij één van onze veiling-businesspartners, daar de Hooikammer Groep niet zelf voertuigen en of goederen fysiek verkoopt. Wel zorgen we ervoor dat de voertuigen gewassen en geïnspecteerd worden en mogelijke inboedels volgens wet-en regelgeving opgeslagen worden. Daarna hanteren we het veilingplatform welke u als inbrenger de voorkeur voor heeft.

Hooikammer Groep ontzorgt in het gehele proces

Als deurwaarder heeft u daarnaast de vrijheid om dankzij het brede netwerk van Hooikammer het veilinghuis te kiezen dat het beste past bij de gestelde voorwaarden. Samen zorgen we ervoor dat het voertuig en/of goederen getransporteerd worden naar de betreffende koper. Op deze wijze werken we aan een duurzame oplossing en zorgen voor zo min mogelijk transportbewegingen. Het realiseren van de “CO2 footprint”  is dan werkelijk van toepassing en kijken we samen of er meerdere voertuigen in één keer naar een afleveradres getransporteerd kunnen worden. Ook tijdelijke stalling en verzameling van meerdere voertuigen om dit te realiseren behoort tot de mogelijkheden.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*