...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Elke dag komen er zo’n 20 vrachtauto’s stil te staan door pech of een ongeval. Op een totaalaantal van ruim 143.000 zware vrachtwagens in Nederland is dat weliswaar een zeer klein aantal, de gevolgen zijn vaak groot. Zware berging is daarom essentieel om de Nederlandse wegen open te houden. 


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Oorzaken van pech bij vrachtwagens

Dagelijks zijn bergingsbedrijven in touw om gestrande vrachtwagens te bergen. Overigens staan vrachtwagens veel minder vaak ongewenst stil dan wat veel mensen denken. Uit gegevens van Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt bijvoorbeeld dat zo’n 8 procent van alle files worden veroorzaakt door een ongeval of pech, en dat daarvan iets meer dan 1 procent wordt veroorzaakt door een vrachtwagen.

De meest voorkomende oorzaken van pech zijn schades aan motoren, vaak door het niet tijdig verversen van de motorolie. Ook zorgen elektronische problemen en lekke banden voor de nodige pechgevallen. Daarnaast zijn vrachtwagens soms betrokken bij aanrijdingen. In al deze gevallen wordt er een beroep gedaan op specialisten voor het afhandelen van de zware berging.

Gevolgen beperken met berging van vrachtwagens

Een aanrijding of pech onderweg is voor alle betrokkenen vervelend. Dat geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van een uitgevallen vrachtauto. De gevolgen van een stilstaande truck zijn vaak ingrijpender dan wanneer een personenauto op de snelweg of provinciale weg komt stil te staan. Vaak moet de weg tijdelijk worden afgesloten om ruimte te creëren voor de bergingstruck en om het bergingswerk veilig te laten plaatsvinden.

Daarbij spelen ook economische belangen een rol. Ongevallen en pech op onze wegen hebben elke dag kilometerslange files tot gevolg. TLN becijferde enkele jaren geleden dat vertragingen in het vrachtverkeer een economische schade opleveren van maar liefst 1,5 miljard euro. Ongeplande uitval van een vrachtauto kost transporteurs ook direct al snel duizenden euro’s. Het is dus cruciaal een stilstaande truck zo snel mogelijk te bergen en naar het gewenste garagebedrijf te slepen voor reparatie en onderhoud.

Zware berging

Het zware bergingswerk toont het grote belang aan van professionele bergingsbedrijven. De snelle en veilige berging van een truck, bus of welk ander zwaar voertuig dan ook is in het grootste belang omwille van de verkeersveiligheid. Niet alleen die van de getroffen bestuurder en passagiers, maar ook van alle andere medeweggebruikers. Daarnaast spelen economische belangen een grote rol.

Hooikammer Groep voert in opdracht van verschillende opdrachtgevers de berging uit van gestrande vrachtwagens. Zware berging voor voertuigen boven de 3.500 kg is een specialisme waarbij veel vakkennis komt kijken in combinatie met de juiste bergingsvoertuigen. Hooikammer Groep beschikt voor het uitvoeren van deze truckberging over een indrukwekkende vloot bergingstrucks, de juiste specialisten en de juiste mentaliteit om elke truckberging te klaren. Snel, veilig en vakkundig!

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*