...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Leaseauto’s vertegenwoordigen een enorm uitstaand kapitaal voor lease- en financieringsmaatschappijen. Hetzelfde geldt voor bestelauto’s, vrachtauto’s en ander materieel in leaseconstructies. Maar wat als de gebruiker zijn betalingsverplichting niet meer nakomt, het voertuig ook niet inlevert en minnelijke inname nog de enige optie is? In dat geval biedt Hooikammer Groep uitkomst.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Beslaglegging is ingrijpend

De inbeslagname van een auto is een ingrijpende gebeurtenis. Vaak is een beslaglegging het sluitstuk van een lange procedure waarin gebruikers middels incassoprocedures worden aangespoord om aan hun betalingen te voldoen, of om het voertuig in te leveren. Niet zelden spelen persoonlijke en financiële omstandigheden een grote rol in de uiteindelijke beslaglegging. Er is echter een ander, minder ingrijpend traject dat voor alle partijen voordelen biedt. Dat is de minnelijke inname.

Minnelijke inname: positieve insteek helpt

In Nederland mag alleen een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op goederen. Bij Hooikammer Group spreken we daarom niet van een inbeslagname van auto’s of andere goederen, maar van een minnelijke inname. Dit houdt in dat wij voor onze opdrachtgevers een akkoord bereiken met de gebruiker van het object, zonder dat de rechter eraan te pas komt. Het resultaat is hetzelfde: teruggave van het voertuig aan de leasemaatschappij of verzekeraar, maar dan zonder tussenkomst van de deurwaarder, zonder de emotionele belasting die hiermee gepaard gaat en zonder de bijkomende extra kosten. 

Certicifering en vergunningen

Om resultaat te garanderen beschikken we binnen Hooikammer Groep over een eigen particulier recherchebureau. Dit bureau, Fidron, heeft een uniek Particulier Onderzoeksbureau-nummer (POB) en een AFM-vergunning. Bij het bureau werken uitsluitend gespecialiseerde en ervaren medewerkers. Zij zijn allen in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), zijn gescreend door de Nationale Politie en de onderzoekers hebben de opleiding Particulier Onderzoeker voltooid.

Grote betrokkenheid

Maar wat misschien nog belangrijker is: al onze medewerkers kennen en begrijpen de emotionele impact voor de betrokkene. Met de juiste dosis geduld en begrip, en door tegelijkertijd doortastend te handelen, weten zij vrijwel elke minnelijke inname snel tot een goede afloop te brengen. De success rate is daarmee hoog en de kostenbesparing voor onze klanten én hun klanten aanzienlijk.

Opsporing en repatriëring

Naast de minnelijke inname van voertuigen is Hooikammer Groep gespecialiseerd in het opsporen van (gestolen) auto’s en het repatriëren van voertuigen en ander materiaal.  We zijn daarbij in staat om in opdracht van onze klanten, waaronder leasemaatschappijen, banken en verzekeraars, snel te handelen. 

Full-service remarketing

Tot slot: ook na een inname zijn wij u graag van dienst met onze full-service fleetservice-diensten. Dit houdt in dat we elk voertuig verkoopklaar maken, van transport tot stalling en reiniging tot inspectie en aanmelding op een door de opdrachtgever gewenst online verkoopplatform.

Stel je vraag aan de specialist:
John Engels
Business development manager
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*