...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders heeft als taak om het effect van incidenten op de doorstroming van het verkeer te beperken. De naam die aan dit beleid is gegeven heet inci- dent management (“IM”). Het beleid is erop gericht om zo snel mogelijk na een ongeluk of incident de (snel) weg weer vrij te maken. Zowel ongevallen als pechgevallen, die gevaar opleveren voor het verkeer gelden in dit verband als incident. Het IM-beleid wordt vooral toegepast op de hoofdwegen in Nederland maar ook op andere belangrijke verbindingswegen. Dit wordt dan ook de zogenaamde IM wegen genoemd.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Ervaring en snelheid zijn belangrijke criteria bij aanbesteding

De bergingsbedrijven, zoals Hooikammer Berging, onderdeel van de Hooikammer Groep, mogen zich inschrijven voor de aanbesteding in een bepaald verzorgingsgebied. Nadat een ongeval heeft plaatsgevonden moet de aanwezige politie en of andere diensten zo snel mogelijk een bergingsbedrijf inschakelen, welke verantwoordelijk is voor dat verzorgingsgebied. De aanbesteding is een zorgvuldige procedure en zorgt voor een transparante selectie van de aanbieder. Vooral op basis van kwaliteit van het aanbod wordt de keuze gemaakt. Ervaring en snelheid van handelen zijn belangrijke criteria en vooral bedrijven die zich bewezen hebben in het uitvoeren van soortgelijke projecten en haar bekwaamheid hebben getoond worden in de aanbesteding beoordeeld.

Aanbestedingen, zoals onlangs voor de IM wegen in de gebieden waar Hooikammer zich voor heeft ingeschreven, heeft voor de Hooikammer Groep een enorme impact. Het betreft immers een project van 4 jaar hetgeen een enorme zekerheid geeft voor de werkgelegenheid van de bergers van de Hooikammer Groep. Daarnaast geeft het de vastigheid voor mogelijke investeringen om de bergingsklussen op een professionele wijze te kunnen uitvoeren.

Stichting incident management

De opdrachtgever van de bergingswerkzaamheden op IM-wegen is Stichting IMN. In Stichting IMN participeren alle alarmcentrales die werkzaam zijn voor één of meer Nederlandse schadeverzekeraars én alle wegbeheerders die incident management toepassen op (een deel van) hun wegennet. Stichting IMN wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de alarmcentrales.

De openbare aanbestedingsprocedure, waar de Hooikammer Groep zich voor in had geschreven, wordt dan ook uitgevoerd door de stichting IMN en wordt al sinds 2013 gehanteerd. Het is voor de bergingsbedrijven een hele belangrijke aanbesteding want het heeft betrekking op meer dan 200 verschillende rayons.

De Hooikammer Groep had zich ingeschreven voor de gebieden O72, D54 3n F21 en is nu geselecteerd om de bergingsklussen en wegsleepdiensten te mogen verrichten in genoemde rayons.

 • D 54 betreft de wegen van onder meer de A32, N333, N334 en N375
 • O72 betreft de wegen van onder meer A28, N35, N50, N307, N331, N337, N340, N377 en N764
 • F21 betreft de wegen van onder meer de A32.
Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*