...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Patrick is werkzaam als planner op de meldkamer van Hooikammer Groep in Staphorst en maakt altijd belevenissen mee vanuit de praktijk vanuit het bergingsbedrijf.

Lees hier wat Patrick zoal in de praktijk meemaakt als planner binnen onze bergers organisatie.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Een truck met lekkende dieseltank

’s Nachts om 3:30 werden wij als meldkamer van de Hooikammer Groep gebeld door de calamiteiten lijn van de gemeente Staphorst, deze afdeling gaf een melding door van een dieselspoor in Staphorst.
Onze berger van dienst is dan ook meteen eerst ter plaatse geweest om de situatie te beoordelen, aangezien de omvang niet bekend was en wij dit soort meldingen altijd heel serieus nemen.
Het bleek uiteindelijk een buitenlandse vrachtwagencombinatie te zijn die zijn dieseltank kapot had gereden bij een tankstation op een betonblok, de chauffeur heeft na het incident zijn truck nog verplaatst naar een parkeerplaats ongeveer 200 meter verderop. Hierdoor lag een groot gedeelte van het tankstation terrein onder de plassen diesel en ook op de doorgaande weg was een groot dieselspoor te bespeuren.

Wij hebben direct een extern reinigingsbedrijf ingeschakeld om met een wegdekreiniger de locatie schoon te maken in de nacht om verdere verspreiding te beperken.
Ook hebben wij ’s ochtends de vrachtwagencombinatie afgesleept naar ons depot in Staphorst. Een wegdekreiniger is vervolgens ’s ochtends nog een keer ter plaatse geweest om nog een 2e keer een reiniging toe te passen. Ook op de locatie waar de vrachtwagen was weg gesleept.

De chauffeur is ook meegegaan naar ons depot en wachtte op een nieuwe tankwagen van zijn werkgever, die de oude lekke tankwagen bij ons op locatie zou komen vervangen. De chauffeur kan daarbij gebruiken maken van onze faciliteiten en heeft ook een fiets ter beschikking gekregen om zo mobiel te zijn in de omgeving om bijv. naar de winkel te gaan. De trailer welke nog geladen was hebben ze de volgende dag gekoppeld, daarbij hebben ze een lege trailer bij ons achtergelaten welke de chauffeur na reparatie weer meeneemt, hierdoor kon hun eigen vracht ook weer door. De chauffeur en de werkgever waren ons zeer dankbaar.

Geschaarde aanhanger

Melding van ongeval via LCM binnengekregen van een voertuig met geschaarde aanhanger op de snelweg A28. LCM staat voor landelijk meldingspunt van het Incident Management.
Incident Management is het geheel aan maatregelen die beogen de weg zo snel mogelijk voor het verkeer vrij te maken nadat een incident heeft plaatsgevonden. Daarbij rekening houdend met de verkeersveiligheid, de behartiging van belangen van mogelijke slachtoffers en de beheersing van de ontstane schade.
Onder incidenten vallen naast ongevallen, ook pechgevallen, achtergelaten voertuigen, ‘kijkersfiles’, afgevallen lading en andere onvoorziene situaties zoals loslopende koeien, die de doorstroming van het verkeer verstoren.

Samen met een collega van de bergingsdivisie van de Hooikammer Groep uitgereden naar het incident.
Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een bestuurster die een aanhanger bij zich had geladen met grond, deze aanhanger is gaan slingeren en vervolgens in de midden vangrail terecht gekomen. Hierdoor was een deel van de lading verspreid over 3 rijstroken op de snelweg.
Het voertuig en ook de aanhanger hebben we geborgen in ons depot in Staphorst. De bestuurster was nogal ontdaan van de situatie en was wel bij kennis, maar zeker niet spraakzaam.

Eenmaal op ons depot heeft onze collega deze vrouw uit de auto geholpen en in de kantine plaats laten nemen, daar werd het de bestuurster allemaal te veel, waarbij ze het bewustzijn kort verloor. Hierop is er geschakeld met de hulpdienst. Deze zijn bij ons ter plaatse gekomen en hebben de vrouw gestabiliseerd, deze is vervolgens met haar echtgenoot mee naar huis gegaan. De betrokkene hebben zelf de aanhanger mee kunnen nemen, achter het voertuig waarmee de vrouw werd opgehaald. Het beschadigde voertuig hebben wij vervolgens later kosteloos bij hun thuis afgeleverd. Indien er een aanrijding plaats vindt met lichte schade op de snelweg vlak bij ons depot geven wij de bestuurders de mogelijkheid mee te rijden naar ons depot om daar de verdere afwikkeling te kunnen doen onder het genot van een bak koffie, dit zorgt ervoor dat de betrokkenen niet langs de kant van de weg hun afwikkeling hoeven te regelen.

Dit zijn zomaar twee voorvallen van mijn job als planner op de meldkamer bij de Hooikammer Groep. Het maakt mijn werk erg variërend en geen dag en ook nacht is dan ook hetzelfde.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*