...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

In 2023 gingen in Nederland 3.271 bedrijven failliet. Dat is een stijging van 52 procent ten opzichte van de 2.145 faillissementen in 2022. Dit jaar bedraagt de groei van het aantal faillissementen 31 procent en komen we naar verwachting uit op 4.300 faillissementen in Nederland. In 2025 neemt de groei van het aantal faillissementen naar verwachting af tot 1 procent. Dit schrijft Allianz Trade in een rapport over de wereldwijde ontwikkeling van bedrijfsfaillissementen. Het bedrijf waarschuwt verder voor een groeiend aantal faillissementen in specifieke sectoren zoals de horeca, transport, groothandel/retail en met name in de Nederlandse bouwsector.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Nieuwe bedrijven gaan eerder failliet

Allianz Trade constateert verder dat MKB-bedrijven afgelopen jaren kwetsbaarder zijn geworden omdat zij de gestegen inkoopkosten uit concurrentieoverwegingen niet doorberekenen aan de klant. De winstmarges staan hierdoor onder druk. Ook is volgens de expert het aantal faillissementen in Nederland hoger dan in andere landen omdat er hier na corona veel nieuwe bedrijven zijn gestart. In deze groep gaan typisch veel bedrijven failliet, en zeker in het huidige economische klimaat hebben ze het zwaar.

Veiligstellen van voertuigen

Als de verwachting van Allianz Trade uitkomt dan vragen dit jaar ruim vierduizend bedrijven hun faillissement aan. Dit betekent dat elke week 82 bedrijven de deuren sluiten, en dat elke dag gerechtsdeurwaarders bedrijfsgoederen zoals auto’s en machines in beslag nemen. Bent u een gerechtsdeurwaarder en zoekt u ondersteuning bij de afhandeling van een faillissement? Dan bent u bij Hooikammer Groep aan het juiste adres. Allereerst profiteert u van de expertise van ons particuliere recherchebureau Fidron. Dit bureau is gespecialiseerd in het opsporen en veiligstellen van auto’s en andere bedrijfsmiddelen en equipment In Nederland werken we samen met 60 transportbedrijven. Doelstelling is dan ook om binnen 30 minuten op een locatie aanwezig zijn om een voertuigen of equipment op te halen en uiteindelijk te stallen op onze compounds in Steenwijk, Staphorst of Amsterdam.

Hoogste rendement bij verkoop door Troostwijk Auctions

Daarnaast bieden wij aanvullende diensten om bijvoorbeeld na stalling en inventarisatie equipment verkoopklaar te maken. Tot slot bieden wij u, dankzij onze samenwerking met Troostwijk Auctions, de beste condities om via een openbare veiling equipment afkomstig vanuit een faillissement zo efficiënt mogelijk en op een transparante manier tegen de hoogste opbrengst te verkopen. Hooikammer Groep blijft namelijk de onafhankelijke partij in deze transactie en verzorgt het voortraject om dit mogelijk te maken.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer

  Korte toelichting*

  Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

   Naam*

   Telefoonnummer*